Diyarbakırspor Futbol Şube Sorumlusu Cemal Doğrul'dan Çarpıcı Açıklamalar

Diyarbakırspor’un yeni Futbol Şube Sorumlusu Cemal Doğrul, Büyükşehir Belediyespor’daki görevinden ayrıldıktan sonra spor yöneticiliğine son noktayı koymayı kararlaştırdığına dikkat çekerek, Başkan Feyzi İlhanlı’nın ortaya koyduğu hedeflerin kendisinde yeni bir heyecan oluşturduğunu ve bu projede büyük başarılara imza atabileceklerine inandığı için Diyarbakırspor’da görev almayı kabul ettiğini söyledi.

Diyarbakırspor Futbol Şube Sorumlusu Cemal Doğrul'dan Çarpıcı  Açıklamalar

 Diyarbakırspor’un yeni Futbol Şube Sorumlusu Cemal Doğrul, Büyükşehir Belediyespor’daki görevinden ayrıldıktan sonra spor yöneticiliğine son noktayı koymayı kararlaştırdığına dikkat çekerek, Başkan Feyzi İlhanlı’nın ortaya koyduğu hedeflerin kendisinde yeni bir heyecan oluşturduğunu ve bu projede büyük başarılara imza atabileceklerine inandığı için Diyarbakırspor’da görev almayı kabul ettiğini söyledi.

‘BAŞKANIN HEDEFLERİ OLUMLU KARAR VERMEMİ SAĞLADI’

Doğrul,”Uzun yıllara dayanan bir yöneticilik geçmişim var. Sivil toplum örgütlerinde ve çalıştığım kurumlarda hep yönetici olarak sorumluluk aldım. Sporda da 30 yıl önce Silvanspor’la başlayan ve Büyükşehir Belediyespor’la devam eden yöneticilik geçmişim var. Halen Diyarbakır Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’nda aktif olarak yöneticiyim. Büyükşehir Belediyespor’dan ayrıldıktan sonra kulüp yöneticiliğine nokta koyma kararı aldım. Ancak sayın Feyzi İlhanlı’nın hayata geçirmeyi planladığı büyük hedef ve projeler bende yeni bir heyecan oluşturdu.” dedi.

‘BEN DEĞİL BİZ ANLAYIŞI İLE ÇALIŞACAĞIZ’

‘Her şeyi ben biliyorum’ mantığı ile hareket etmeyeceklerini kaydeden Doğrul,” Bir iş adamının kimseden destek almadan sadece kendi mali kaynaklarıyla bunları yapması önemli bir olay. Siyasetin ve başka güçlerin güdümünde olmayan, herkese ve her kesime eşit mesafede olan bir kulüp yapısı ile her yıl şampiyonluklar yaşayarak üst liglere taşımak istiyor. Zaten önceden çok yakından tanıdığım ve bildiğim Feyzi başkanın bu hayalleri beni yeni bir mücadeleye, yola ve heyecana sevk etti. Ben değil biz merkezli bir anlayışla çalışacağız. Kurumlaşmaya hep önem verdim. Herkes işini yapacak, herkes kendi alanında yetkili olacak. Başarıda nasıl seviniyorsak başarısızlıkta da sorumluluk alacağız. “ diye konuştu.

‘SÖYLEMEDİĞİM SÖZLERİ SÖYLEMİŞİM GİBİ LANSE ETTİLER’

Eleştirilerin yol gösterici ve iyi niyetle yapılması gerektiğinin altını çizen Doğrul, geçmişte söylemediği bazı sözlerin sanki kendisi söylemiş gibi lanse edildiğine de dikkat çekerek, bir kez daha bunlara açıklık getirdi. Doğrul, şöyle devametti ;”Bireylerin bilgi ve birikimi önemli. Doğru insanlarla doğru zamanda çalışmak başarı için ciddi bir kriter. Fakat hiç kimse tek başına bir şey yapamaz.Hep beraber mücadele edeceğiz. Paylaşımcı olacağız,bizi iyi niyetle eleştiren ve yol göstermeye çalışan herkese saygılı olacağız. Geçmişte söylemediğim bazı sözleri sanki ben söylemişim gibi lanse ettiler. Buna defalarca açıklık getirmeme rağmen bazı basın organları ve sosyal medya yoluyla yanlış bir algı oluşturuldu. “

‘AZRAİLLER GRUBUNDAKİ GENÇLERİN EMEĞİNE SAYGI DUYULUR’

“Ben her şeyden önce Diyarbakırspor tribünlerinden gelmeyim. Diyarbakırpor’un toprak sahada maç yaptığı dönemlerde peşinden koşmuş biriyim. “ diyen Doğrul,Azrailler Grubu’nun çalışmalarına saygı duyduğunu da bildirdi. Doğrul,”Ben böyle sözleri sadece Diyarbakırspor taraftarı için değil hiç kimseye sarf etmem. Benim doğama ve yapıma aykırı. Kaldı ki Diyarbakırspor’a ve taraftarlarına saygısızlık yapmak hiç birimizin haddine değil. Sporda hüsümete yer olmadığını, bunu kan davasına dönüştürmenin doğru olmadığını, Diyarbakırspor ile Bursaspor arasında yaşanan gerilimin artık son bulması gerektiğini ve bunu iki kentin takımları arasında yapılan maçlara taşımamak gerektiğini ifade ettim. Defalarca bunu tekzip etmeme rağmen birileri kasıtlı olarak farklı yansıttı. Azrailler Grubu’nun Diyarbakırspor’a verdiği destek ve yarattığı heyecan ortada. O gençlerin emeğine,tribünlerdeki yaratıcı ve renkli çalışmalarına, en uzak mesafeye dahi gelip takıma destek vermeleri ancak takdir edilir. Yeni dönemde de inşallah onlarla beraber küfüre,şiddete ve centilmenlik dışı olaylara karşı mücadele edeceğiz.”şeklinde konuştu.

‘BU İMKANLAR BİR ÇOK 2.LİG TAKIMINDA YOK’

Kaliteli bir kadroya sahip olduklarını anlatan Doğrul, başkan İlhanlı’nın başarı için gerekli tüm imkanları oluşturduğunu da kaydetti. Doğrul, sözlerini şöyle tamamladı ;”Bu sezon hedefimiz şampiyon olup 2.Lig’e çıkmaktır. İyi transferler yapıldı. Bunların içinde yakından tanıdığım bir çok futbolcu var ve bazılarını Büyükşehir Belediyespor’a almak istemiştik. Teknik Direktör Fethi Çokkeser,ekibi ve futbolcularla beraber uyumlu çalışarak Diyarbakırspor’u hedefe ulaştırmak istiyoruz. Feyzi başkan futbolcular kadar heyecanlı ve istekli. Takıma geniş zaman ayırıyor. Takımın başarısı için yeni otobüsten kulüp binasındaki koşullara kadar her şeyi yapmış durumda. Bu imkanlar bir çok 2.Lig takımında yok. Karşılığında istediği tek şey başarı. Onu da inşallah hep beraber sağlayacağız.Lige iyi başlamak istiyoruz. İyi başlayıp seri yakalarsak inanıyorum ki öyle devam edecek.Şampiyonluğu hedefleyen takımlar için bunlar önemli. Batman Petrolspor’la 30 Ağustos Cumartesi günü yapacağımız sezon açılışı maçına tüm halkımızı bekliyoruz.”

Güncelleme Tarihi: 27 Ağustos 2014, 14:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER