Diyarbakırspor'dan Maç Sonrası Olaylara Tepki

Spor Toto 3.Lig 2.Grup’ta Pazar günü oynanan Diyarbakırspor-Çine Madranspor maçından sonra teknik heyetin istifasını isteyen bir grubun yaptığı taşkınlıklar tepki çekti. Diyarbakırspor, basın açıklaması yaparak yaşananlara tepki gösterdi.

Diyarbakırspor'dan Maç Sonrası Olaylara Tepki
 Spor Toto 3.Lig 2.Grup’ta Pazar günü oynanan Diyarbakırspor-Çine Madranspor maçından sonra teknik heyetin istifasını isteyen bir grubun yaptığı taşkınlıklar tepki çekti. Diyarbakırspor, basın açıklaması yaparak yaşananlara tepki gösterdi.


 Açıklamada,”Bölgemizin ve Türkiye’nin spordaki köklü çınarları arasında yer alan Diyarbakırspor’umuzun geçmiş yıllarda yaşadığı olumsuzlukları yakinen bilmekteyiz. Her kesimden insanlarımızın tersine dönen değirmene su taşıyıp sonunu hazrladığı Diyarbakırspor’umuzu yeniden canlandırma ve şaha kaldırma projesi bir nebze de olsa yoluna girmişken,yeniden olumsuzlukların ve eski alışkanlıkların baş göstermesi düşündürücüdür.” denildi.

‘Canı Yanan Sadece Taraftar Değil’

Kötü sonuçlardan üzülen tek tarafın futbolcular olmadığı belirtilen açıklamada,”Geçmişten ve yaşananlardan ders çıkarmamız gereken bir olgunlukla sağlıklı düşünüp bir daha eyvah dememeyi ilke edinen ve bu uğurda her şeyini ortaya koymaya çalışan Diyarbakırspor A.Ş Yönetim Kurulu olarak ,geçen Pazar günü sahamızda oynadığımız Çine Madranspor maçındaki olumsuzluklardan dolayı çok üzgün olduğumuzu belirtmek isteriz. Kötü saha sonuçlarında canı yanan ve üzülen sadece taraftar değildir. Futbolcu,teknik heyet ve yöneticiler olarak hepimiz derin üzüntü duyuyoruz.” ifadelerine yer verildi. ‘Lige İyi Başlamak İstiyorduk Ancak’ “Futbolun bir sonuç oyunu olduğunu,takımın iyi oyunculardan kurulu olmasının ve çok sayıda pozisyona girmesinin başarı için yeterli olmadığını bilmekteyiz.” denilen açıklamada, takımın zamanla daha iyi olacağına vurgu yapıldı. Açıklama şöyle devam etti ;”Geçen sezondan aldığımız dersle bu sezona iyi başlamak hepimizin arzusuydu. Bunun için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan ve çok büyük yük ve sorumluluğun altına tek başına giren sayın Feyzi İlhanlı’nın tek amacı Diyarbakırspor’un bir an önce üst liglere çıkmasıdır. Sayın başkanımız bu hedefler için tüm imkanları seferber etmiştir. Oldukça kaliteli ve oynadıkları takımlarda ciddi kariyerleri olan futbolculardan kurulu kadro oluşturduk. İyi geçen hazırlık döneminden sonra ligin ilk iki haftasında istenilen sonuçları almamış olmamız elbetteki taraftarlar gibi bizleri de derinden sarsmıştır. Bu sonuçlardan ‘hep böyle gider’ mantığını asla çıkarmıyoruz. Buna karşı tedbirlerimizi en kısa sürede alıp gereken neyse yapacağız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın.”

‘Eski Alışkanlıklar Baş Gösterdi’

Gerçek taraftar ile provokatörleri iyi ayırmak gerektiği vurgulanan açıklamada, bu gibi olaylara asla müsaade edilmeyeceği belirtildi. Açıklamada,”Türkiye liglerinde beraberliğe sevinen onlarca takım varken, bizler alınan beraberliğe son derece üzülüp sinirleniyoruz, hemen birbirimizi infaz etmeye çalışıyoruz. Bunun nedeni de şampiyonluklara susamış müthiş bir kitle ve sezon başında başarıya odaklanmış büyük beklentiler ve söylemlerdir. Çine Madranspor maçında 90 dakika boyunca takımı destekleyen muhteşem taraftarlarımıza sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Maçın sonlarına doğru ve maçın ardında bazı kesimlerin sergilediği tavrı ise benimsemek mümkün değil. Eski alışkanlıklardan vazgeçmeyen bazı unsurlar yine Diyarbakırspor’a zarar vermek için devreye girdi. Küfürsüz ve şiddetsiz bir sezon temennisiyle başladığımız ligin henüz başında yaşanan bu olaylara Diyarbakırspor’un gerçek taraftarıyla el ele vererek müsaade etmeyeceğimizi herkesin bilmesini istiyoruz.” denildi.
Güncelleme Tarihi: 16 Eylül 2014, 18:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER