DİYARBEKİRSPOR’DAN TARAFTARLARA UYARI VE DAYANIŞMA ÇAĞRISI

Diyarbekirspor, yeni sezon öncesinde taraftarlara ve kamuoyuna uyarılarda bulunarak,dayanışma çağrısı yaptı. Taraftarlardan şiddet ve kötü tezahürat konusunda duyarlı olmaları istendi.

DİYARBEKİRSPOR’DAN TARAFTARLARA UYARI VE DAYANIŞMA ÇAĞRISI
 ‘Sporu Dostluk Aracı Olarak Görüyoruz’

3.Lig 2.Grup takımlarından Diyarbekirspor, 2015-2016 sezonunda şampiyonluk hedefine ulaşmak için taraftarlardan ve kentten destek istedi.

Diyarbakır’a gelen tüm takımları en iyi şekilde ağırlayacaklarını belirten kulübün açıklamasında,”Saha içi ve saha dışındaki her türlü haksızlık,adaletsizlik ve ahlaksızlıktan uzak geçmesini istediğimiz yeni sezonun fair play ruhu içerisinde centilmence,dostça ve kardeşçe geçmesini diliyoruz. Bundan önceki sezonlarda olduğu gibi yeni sezonda da kentimize maç yapmak için gelecek diğer şehirlerin takımlarını en iyi şekilde ağırlayacağız. Rakip olmak kadar kardeş ve dost olarak nitelendirdiğimiz diğer kentlerin takımlarıyla deplasmanda yapacağımız maçların da sporun özüne ve ruhuna uygun görüntülerle geçmesini temenni ediyoruz. Şehir ayrımı yapmaksızın grubumuzda yer alan tüm takımlara saygılıyız.Aynı saygıyı rakiplerimizden de göreceğimize inanıyoruz. Zorlu ve kritik bir süreçten geçen ülkemizin her alanda olduğu gibi sporda da birlik ve beraberliğe,dayanışmaya,karşılıklı empati,sempati ve anlayışla bir arada yaşamaya ihtiyacı var. “ denildi.

 

‘Adil Bir Lig Yarışı Olmasını İstiyoruz’

“Geçmiş yıllarda gerek kendi kulübümüz ve gerekse bölgemizdeki diğer takımların maruz kaldığı ayrımcılık,ötekileştirme ve mağduriyetlerin bir daha yaşanmadığı bir lig yarışının olması sportif başarılardan daha önemli ve anlamlıdır.” diye devam eden açıklamada taraftarlardan şiddet ve küfür konusunda hassas olmaları istendi. Açıklamada,” Bu düşünce ile taraftarlarımızdan da beklentilerimiz var.Haksızlıklara ve zülme karşı direnişin sembolü, tarih,kültür,medeniyet ,barış ve  misafirperverliğin kalesi olan kentimize karşı hepimizin sorumlulukları var. Kulübümüze ve kentimize zarar verecek davranışlardan kaçınmak hepimizin misyonu ve görevidir diye düşünüyoruz. Söz ve eylemlerimizle örnek olalım,saha içinde dışında kısacası her alanda kulübümüze ve kentimize zarar verecek kişilere engel olalım. “ ifadeleri kullanıldı.

 

‘Provokatif Kişilere Engel Olalım’

Saha ve tribün olaylarının kulübe ekonomik zarar da verdiği vurgulandı. Açıklamada,”Onursal başkanımız Feyzi İlhanlı'nın kendi öz kaynakları ve cebinden karşıladığı paranın dışında hiç bir kalıcı gelir kaynağı ve maddi desteği olmayan kulübümüze maddi ve manevi zarar vermeyelim. Yeni  sezonda bu tür mağduriyetler yaşamaması için sorumlu,duyarlı ve dikkatli davranalım. Küfür ve şiddet bize bir şey kazandırmadığı gibi maddi ve manevi olarak çok şey kaybettiriyor. Değerli halkımızın ve taraftarlarımızın bu konuda hassas davranacaklarına olan inancımız sonsuzdur. Sayıları oldukça az olan, provokatif amaçlar taşıyan kişilerin söz ve eylemleriyle kulübümüze ve kentimize zarar vermesine engel olalım. “ denildi.

 

‘Dayanışma Ruhunu Pekiştirelim’

Bir çok kulübün borçlarla uğraştığı liglerde ayakta kalan kulüplerin başında Diyarbekirspor’un geldiğine dikkat çekildi. Açıklama,şu sözlerle noktalandı;”Kulübümüz önceki iki sezonda Play-Off oynayıp şampiyonluğu kaçırmasına rağmen pes etmemiş ve yeni sezon için çok daha güçlü hazırlık yapmıştır. Bir çok kulüp arkasındaki valilik, belediye,siyaset ve iş dünyası desteğine rağmen transfer yasakları,borç batağı ile uğraşırken, iç ve dış transferde isabetli tercihler yapan kulübümüz kendi grubunda şampiyonluğun en güçlü adayıdır.Kentimiz ve en büyük gücümüz olan taraftarlarımızdan alacağımız destekle engelleri aşarak şampiyonluk kupasını sezon sonunda kentimize getireceğimize olan inancımızla kalbi bu kent ve arma için atan herkesi dayanışmaya davet ediyoruz.”

Güncelleme Tarihi: 22 Temmuz 2015, 17:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER