Eren'den Tam Destek

Başkan Feyzi İlhanlı ve Başkanvekili Mehmethan Akan,tesis ve stat sorunu için Ankara’da görüşmeler yaptı. Görüşmelerin olumlu geçtiği ifade edilerek yeni sezonda idmanlar için Seyrantepe tesislerinin,maçlar için de Atatürk Stadı’nın kullanılacağı kaydedildi. TFF Yönetim Kurulu Üyesi Edip Eren, Yeşil-Kırmızılı kulübün tesis sorununu aşması için her türlü desteği vereceklerini söyledi.

Eren'den Tam Destek
EREN’DEN TAM DESTEK

Başkan Feyzi İlhanlı ve Başkanvekili Mehmethan Akan,tesis ve stat sorunu için Ankara’da görüşmeler yaptı. Görüşmelerin olumlu geçtiği ifade edilerek yeni sezonda idmanlar için Seyrantepe tesislerinin,maçlar için de Atatürk Stadı’nın kullanılacağı kaydedildi. TFF Yönetim Kurulu Üyesi Edip Eren, Yeşil-Kırmızılı kulübün tesis sorununu aşması için her türlü desteği vereceklerini söyledi.

3.LİG KRİTERLERİ İÇİN ÇALIŞMA


TFF’nin Spor Toto 3.Lig için belirlediği kriterleri yerine getirmek için çalışma başlatan Yeni Diyarbakırspor, bu kriterlerin en önemlisi olan maçların ve idmanların yapılacağı tesisler için Ankara’ya çıkarma yaptı. Başkanvekili Mehmethan Akan’la beraber başkente giden Başkan Feyzi İlhanlı,aralarında milletvekilleri,TFF yöneticilerinin de bulunduğu yetkililerle görüşerek sorunun çözümü için destek istedi. Yapılan görüşmelerin olumlu geçtiği ifade edilirken,hazırlanan projelere destek verileceği ve ayrıca maçların Atatürk Stadı’nda idmanların da Seyrantepe’de oynanmasına yönelik taleplerin kabul gördüğü kaydedildi.

EDİP EREN’İ ZİYARET ETTİLER


TFF Yönetim Kurulu Üyesi Edip Eren’i ziyaret eden Yeni Diyarbakırspor yönetimi tam destek sözü aldı. Yeşil-Kırmızılı kulübün 3.Lig’e çıkışını ve çalışmalarını yakından takip ettiğini belirten Eren,gerek Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor ve gerekse Yeni Diyarbakırspor’la ilgili federasyona şikayet gelmemesini de memnuniyetle karşıladığını söyledi. Eren,”Diyarbakır futbolda hak ettiği yerde değil. Hak ettiği yere gelebilmesi için bize ne düşüyorsa yapmaya hazırız. Bugüne kadar kulüplerimize nasıl destek olduysak bundan sonra da oluruz. Bu iki kulübümüzün şampiyon olmasının yanı sıra saha içi ve dışında sorunsuz kulüpler olması da sevindiricidir.Medeniyetler şehri olan Diyarbakır’a yakışan fair-play ve centilmenlikle anılmasıdır. Böyle olduğu zaman Diyarbakırlı olarak en büyük memnuniyeti ben duyarım. Yeni Diyarbakırspor’un tesisleşme ile ilgili girişimleri var. Geçen yıl Büyükşehir Belediyespor’a tesisleşme finansı konusunda destek olduk. Yeni Diyarbakırspor’a da bu anlamda gerekli desteği vereceğiz. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın.” dedi.

İLHANLI’DAN EREN’E TEŞEKKÜR


Yeni Diyarbakırspor Başkanı Feyzi İlhanlı da Edip Eren’in Diyarbakır ve bölge kulüpleri için şans olduğunu ifade ederek,”Ne zaman başımız sıkışsa kulüpler olarak kendisini arıyoruz. Sağ olsun kendisi de Diyarbakırlı duruşu sergileyerek her zaman yardımcı oluyor. Bugüne kadar yakın ilgisini ve desteğini gördük. Kendisine çok teşekkür ediyoruz. Ziyaretimizin amacı hem nezaket hem de tesisleşme için destek istemekti. Daha önce ziyaret edecektim ama sağlık sorunlarımdan dolayı yurtdışında tedavi gördüğüm için bunu yapamamıştım. Bize gerekli desteği vereceğini ifade etti. Bizim tek amacımız var,Yeni Diyarbakırspor’u her alanda iyi bir kulüp haline getirmek.” İfadelerini kullandı.
İlhanlı ve Akan,daha sonra TBMM’ye giderek milletvekilleriyle görüştü. Görüşmede tesisleşme sorununa vurgu yapılarak destek istendiği belirtildi. Görüşmelerle ilgili olarak bugün detaylı açıklama yapılacağı kaydedildi.

TRİBÜN VE BİNA İNŞA ETMEK İSTİYOR

Yeni Diyarbakırspor,geçtiğimiz günlerde iki çim bakım uzmanı görevlendirerek koruma altına aldığı Seyrantepe tesislerindeki sahanın yanına tribün ve kulüp binası inşa etmek istiyor. TFF’nin kulüplere sağladığı tesis ödeneği ve Spor Genel Müdürlüğü’nün sunacağı katkıya kendi kaynaklarını da ekleyerek tesis sorununu çözmek isteyen Yeşil-Kırmızılı kulüp, yeni stat karşılığında TOKİ’ye devredilen ancak yeni stat yapılana kadar yıkılmayacak olan Atatürk Stadı’nı da maçlar için kiralamak istiyor
.
‘İLK DEFA PARA DEĞİL TESİS İSTENİYOR’

Bu arada Diyarbakırspor Taraftarlar Birliği Başkanı Zülküf İşlek, Y.Diyarbakırspor’un tesisleşme çalışmalarına tüm kurumların destek vermesi gerektiğini söyledi. İşlek,”Tüm harcamaları kendi cebinden yapan ve 3.Lig’e sıfır borçlu kulüp çıkaran bir başkan var. Gelecekle ilgili de önemli hedefleri var. Kimseden para dilenmeden ve kimsenin maddi yardımını almadan bu işi yapıyor. Bu nedenle herkesin özellikle kurumların,milletvekillerinin Y.Diyarbakırspor’a tesis konusunda yardımcı olması lazım. Taraftar olarak bunu istiyoruz. Bu kulüp Diyarbakır’ındır,o tesisler de sonuçta bu kentin yararına olacak. İlk defa bir başkan para değil tesis yardımı istiyor. Bunu herkesin görmesi lazım.”dedi.

Güncelleme Tarihi: 17 Mayıs 2013, 01:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER