Faruk Türk İstifa Etti

Bir çok teknik adam takımlarda çalışan meslektaşlarının ayaklarını kaydırmaya çalışırken ve başarısız oldukları halde bulundukları görevlerde kalmaya ısrar ederken Y.Diyarbakırspor’u 3.Lig’e çıkaran Faruk Türk kendi isteğiyle ayrıldı. Türk,”Kulübün önünü açmak için böyle karar aldım” derken,Başkanvekili Akan,”Adam gibi adam.Bundan sonra da bu kulübün kapısı ona açıktır.” dedi.

Faruk Türk İstifa Etti

ŞAMPİYON TEKNİK DİREKTÖRDEN ALKIŞLANACAK DAVRANIŞ 

Bir çok teknik adam takımlarda çalışan meslektaşlarının ayaklarını kaydırmaya çalışırken ve başarısız oldukları halde bulundukları görevlerde kalmaya ısrar ederken Y.Diyarbakırspor’u 3.Lig’e çıkaran Faruk Türk kendi isteğiyle ayrıldı. Türk,”Kulübün önünü açmak için böyle karar aldım” derken,Başkanvekili Akan,”Adam gibi adam.Bundan sonra da bu kulübün kapısı ona açıktır.” dedi. 

‘ DÜŞER’ DENİLEN TAKIMI ŞAMPİYON YAPTI 

5.sırada ve liderin 6 puan gerisinde aldığı Yeni Diyarbakırspor’u 12 maçta üst üste olmak üzere 11 galibiyet ve 1 beraberlikle 34 puan toplayarak Spor Toto 3.Lig’e çıkaran teknik direktör Faruk Türk’ten bir çok teknik direktöre örnek olacak davranış.’Küme düşer’ denilen takımı şampiyonluğa taşıyarak tarihi bir başarıya imza atan genç teknik adam,devam etmesi istendiği halde kendini hazır hissetmediğini ifade ederek ayrıldı. 

‘GÖREVİMİZ TAKIMI 3.LİG’E ÇIKARMAKTI’

Bu kararı kendi hür iradesiyle aldığını belirten Türk,”Her zaman ifade ettiğim gibi başarıyı kendime mal etmem. Başarı varsa burada futbolcuların,başkanın,yönetimin,kulüp çalışanlarının,antrenörlerimizin yani herkesin emeği var. Beraber çalışarak takımı şampiyon yaptık. 3.Lig’e çıkmayı garantiledikten sonra bırakacaktım ancak başkan rahatsızlığından dolayı tedavi olduğu için bu zamana bıraktım. Bizim görevimiz bu takımı şampiyon yapmaktı. Bana güvenerek bu göreve getiren ve arkamızda duran değerli dostlarımızı mahçup etmedik. Nasıl geliyorsak ayrılmasını da bilmeliyiz. 

‘KULÜBÜN ÖNÜNÜ AÇMAK İSTEDİM’

Ben kendimi bazı şeylere hazır hissetmediğim için bu kararı aldım. Bu takımı 3.Lig’e çıkaran teknik adam olmak hazların en büyüğüydü. Diyarbakır tertemiz bir Diyarbakırspor kazandı.Bunun onuru ve gururu bize yeter. Feyzi İlhanlı gibi bir başkanla ve Mehmethan Akan gibi bir yönetici ile çalıştığım için mutlu oldum. Diğer yöneticilerle de her zaman güzel dostluklarımız oldu. Verdiği sözü tutan bir futbolcu topluluğu ile çalıştım. Bundan sonra Yeni Diyarbakırspor’un hizmetinde olacağım. Ne zaman nerede ve ne şekilde görev düşerse seve seve gereğini yaparım. Bu takımın en iyi yere gelmesi için bana ne düşüyorsa şerefle yaparım. Burası benim kulübüm ve bizler de onun hizmetkarıyız.” dedi. 

AKAN :’ADAM GİBİ ADAM İFADESİNE LAYIK’ 

Kulüp Başkanvekili Mehmethan Akan,Faruk Türk’e övgüler yağdırdı. Başarılı hocanın teknik adamlar arasında ilkeli bir duruşa sahip olduğunu anlatan Akan,”Özcan hoca ayrıldıktan sonra kendisini getirmek istedik. Çalıştığı Sur Belediyespor bir alt ligde olmasına rağmen ‘bana güvenerek takım kurdular.Orada çalışıyorum.Onlar bana rıza göstermezse gelmem’ dedi. Bir çok teknik adam bu teklifi adeta atlaya atlayaya kabul ederdi ama Faruk hoca etik davrandı. İhsan hoca ayrıldıktan sonra da ‘önce İhsan hocanın haklarını verin sonra konuşalım’ dedi. Göreve geldiği zaman bizden talepleri kendi alacağı para değil takımın başarısı için olması gereken şartlar oldu. Zihinsel olarak dağılan ve şampiyonluk şansı tanınmayan takımı önemli rekorlarla ve puan farkıyla şampiyonluğa taşıdı. Kendisiyle devam etmek istedik ama o dürüst davranarak kulübün önünü açtı. Adam gibi adam kelimesine yakışır şekilde davrandı. Kulübümüzün tarihine altın harflerle geçti. Kulübümüzün kapıları kendisine her zaman açık olacaktır. Bundan sonra da kendisinden yararlanacağız.” dedi.

SAFFET AZBAY

Güncelleme Tarihi: 11 Mayıs 2013, 02:43
YORUM EKLE
YORUMLAR
mehmet şah
mehmet şah - 11 yıl Önce

doğrusunu söylemek lazımki, adam gibi davranmış ve herkesin gönlünde yer almıştır. mehmethan bey gibi kaliteli insanlarla çalışmakta şanstır. allah hepsinin yollarını açık etsin. maçlarını her izlediğimde ayrı bir keyif aldım. inş. üst liglerde görmek nasip olur.helal olsun faruk hocam alkışlıyoruz...

SIRADAKİ HABER