GAFFAR OKKAN,SÜPER LİG'E UÇTU

Ailesinin merhum Ali Gaffar Okkan'a olan sevgisinden dolayı aynı ismi verdiği Diyarbakırlı genç futbolcu Ali Gaffar İçöz,alt yapı konusunda örnek bir model olan Süper Lig ekibi Gençlerbirliği'ne transfer oldu.

GAFFAR OKKAN,SÜPER LİG'E UÇTU
 1997 yılında göreve başladığı Diyarbakır’da 3.5 görev yapan ve yaptığı hizmetler nedeniyle halkın gönlünde taht kuran Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan, 24 Ocak 2001 tarihinde düzenlenen terör saldırısı sonucu 5 koruması ile birlikte şehit edilmişti. Cenazesine kent tarihinde görülmemiş şekilde yoğun bir halk katılımı olurken, kendisine olan sevgiden dolayı resmi nüfüs kayıtlarına göre 220 çocuğa Ali Gaffar ismi verildi.

Çocuklarına bu ismi veren ailelerden biri de Diyarbakırlı İçöz ailesi. Okkan’ın şehit edildiği 24 Ocak 2001’de dünyaya gelen Ali Gaffar İçöz, şimdi 17 yaşında ve diğer adaşlarından farkı Ali Gaffar Okkan’ın çok sevdiği futbolla iç içe olması.

26 Maçta 41 Gol Kaydetti

Futbola Diyarbekirspor’da başlayan ve geçen sezon  Akademi Ligi’nde Amedspor U17 Genç Takımı’nda 26 maçta 41 gol atan Ali Gaffar İçöz,Süper Lig kulüplerinin gözdesi oldu. Gençlerbirliği’ne transfer olan genç futbolcu,hedefinin en kısa zamanda A takıma yükselerek hayalini gerçekleştirmek olduğunu söyledi. Ali Gaffar İçöz,”Bugünlere gelmemde ailemin büyük katkısı var. Bana her zaman destek oldular. Onlara ve memleketime layık olmak istiyorum. Gençlerbirliği,alt yapı ve gençlere verdiği önem noktasında örnek bir kulüp. Böyle bir kulübe transfer olduğum için çok mutluyum. En kısa zamanda A takıma yükselerek hayalimi gerçekleştirmek istiyorum” dedi.

 

HABERYİRMİBİR ÖZEL HABERİDİR

Güncelleme Tarihi: 07 Eylül 2017, 16:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER