GSYD'den Sağduyu Çağrısı

DİYARBAKIR- Dün Diyarbakır'da oynanan Amed SF ile Sakaryaspor arasındaki karşılaşmada yaşanan olaylar sonrası iki ekip için de sağduyu çağrısı yapıldı.

GSYD'den Sağduyu Çağrısı

TFF 2.Ligde dün Diyarbakır'da karşılaşan ve ilk yarıda Sakarya'da oynanan karşılaşmada çıkan olayların devamı niteliğindeki maçta sonuçtan çok iki kulübün suçlamaları ve maçta yaşananlar futbol gündeminin ilk sırasına yükselmişken Güneydoğu Spor Yazarları Derneği yazılı bir açıklama ile taraflara sağduyu çağrısı yaptı.

GSYD (Güneydoğu Spor Yazarları Derneği)'den  yapılan açıklamada,  "Geçen Cumartesi günü Kentimizde oynanan Amedspor Sportif Faaliyetler Kulübü - Sakaryaspor maçından sonra üzülerek görmekteyiz ki yine  bir futbol maçı üzerinden, futbolun dışında ki hadiseler iki takım idarecileri, spor medyası ve ilgili-ilgisiz bir çok çevre tarafından yapılan açıklamalarla kentler arası dostluğa, toplumsal birlikteliğe ve en önemlisi spor’un birleştirici unsurlarına hizmet etmeyen bir gidişata yol açmış bulunmaktadır. 

"SAĞDUYU ÇAĞRISI"
Unutmayalım ki; Türkiye'de de milyonlarca insan spora ilgi duymakta sporun içinde yer almaktadır. Spor, toplumsal ve bireysel yararları tartışılmaz bir olgudur. 

Sonuçta kentimizde oynanan bir maç sağduyu ve ortak dirayetle sorunsuz bir şekilde tamamlanmıştır. 
Maç sonu yapılan açıklamalar sadece kentler arasına kin tohumları ekip camiaların arasını açacak olgular olarak kalacaktır. Bu sebeple hem Sakaryaspor hemde Amed Sportif Faaliyetler Kulübü idarecilerini bu süreçte birliktelik adına sağduyuya davet ediyor, yapacakları açıklamaların iki kentin dostluğuna ve ileriye yönelik sonuçlarına olumlu yönde hizmet edecek yapıda olmasını temenni ediyoruz. 
Unutmayalım, Ülkemizde spor bir çok kesimi aynı kulvarda tutmaktadır. Sporun toplumsal kırılma noktalarına hizmet etmemesi, Kentler arası duygusal ve gönül kopukluklarına yol açmaması adına her kesimden bu yönde daha çok çaba istiyor, saygılarımızı sunuyoruz.

GSYD

Güncelleme Tarihi: 04 Mart 2019, 23:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER