Halk Oyunları Göz Kamaştırdı

Diyarbakır’da yapılan okullararası halk oyunları yarışmasında adeta seyirci rekoru kırıldı. Öğrenciler salona sığmazken, bir çok kişi ayakta yarışmaları izlemek zorunda kaldı. Şampiyonluk Fatih Lisesi’nin oldu.

Halk Oyunları Göz Kamaştırdı

Diyarbakır’da yapılan okullararası  halk oyunları yarışmasında adeta seyirci rekoru kırıldı. Öğrenciler salona sığmazken, bir çok kişi ayakta yarışmaları izlemek zorunda kaldı. Şampiyonluk Fatih Lisesi’nin oldu.

OTURACAK YER KALMADI

Ziya Gökalp Spor Salonu’nda yapılan yarışmalara yoğun ilgi olunca ortaya muhteşem görüntüler çıktı.

Vali Yardımcısı  Cemal Hüsnü Kansız,Gençlik Hizmetleri  Ve Spor İl Müdürü Abdullatif Umut, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Hüseyin Han , Okul Sporları İl Temsilcisi İlhami Çetin ,öğrenciler,öğretmenler  ve vatandaşlar katıldı. Mahşeri kalabalık nedeniyle bazı seyirciler oturacak yer kalmadığı için yarışmaları ayakta takip ederken,birbirinden iddialı ekiplerin sergilediği oyunlar büyük alkış aldı. 

SALONDA İKİ ŞAMPİYON ÇIKTI

Stilize dalında  gençler kategorisinde Fatih Lisesi birinci olurken , ikinciliği Yenişehir Kız Meslek Lisesi oldu. Yıldız stilize dalında ise Şair Sırrı Hanım Orta Okulu birinci oldu.

Fatih Lisesi ve Şair Sırrı Hanım Orta Okulu ekiplerine kupalarını Vali Yardımcısı Cemal Hüsnü Kansız,Yenişehir Kız Meslek Lisesi’nin kupasını da  Gençlik ve Spor Hizmetleri  Yenişehir İlçe Müdürü Şükrü Kikizade verdi.

KANSIZ :’ORGANİZASYON REKORU KIRIDIK’

 Vali Yardımcısı  Cemal Hüsnü Kansız,Diyarbakır valiliği olarak spora çok büyük önem verdiklerine dikkat çekerek,  gerek tesisleşme konusunda gerekse yapılan organizasyonlar konusunda  Gençlik Hizmetleri ve Spor İl  Müdürlüğü ile koordineli çalışarak  gençlere spor yaptırdıklarını söyledi. Kansız,”Amacımız gençlerimizi sokaklardan ve kötü alışkanlıklardan alıp topluma faydalı bireyler yetiştirmektir . Diyarbakır olarak bu yıl spor organizasyonlarında ev sahipliği yapma rekoru kırdık.” dedi.

UMUT :’ ÇITAYI YÜKSEK TUTUYORUZ ‘

Gençlik Hizmetleri Ve Spor İl Müdürü  Abdullatif Umut ise , “Bu yıl oldukça yoğun bir sezon geçiriyoruz .Birçok branşta Türkiye şampiyonalarına  ev sahipliği yaptık .Gelen kafileler oldukça memnun ayrıldılar . Diyarbakır ilimizi en güzel şekilde tanıtıyoruz .Tarihte bu kadar büyük organizasyonların verildiği sezon olmamıştır .Bunları eksiksiz yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz.Okul sporları kapsamında 10 binden fazla lisanslı sporcuya sahibiz .Bununla yetinmiyoruz.Çıtayı yüksek tutuyoruz.  Bu konuda özelikle Vali  Mustafa Toprak’tan büyük destek alıyoruz .”diye konuştu.

 

 

DİYARBAKIR SÖZ GAZETESİ

Güncelleme Tarihi: 08 Mayıs 2013, 00:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER