Heyecan Başladı

Türkiye Bilardo Şampiyonası'nın 2. etabı "Barış ve Kardeşlik Kupası" temasıyla Diyarbakır'da başladı.TBF Koordinatörü Kurt, "Diyarbakır'da yaptığımız ikinci etap müsabakalara 300 sporcu katılıyor.”dedi.

Heyecan Başladı
‘BARIŞ VE KARDEŞLİK KUPASI’

Türkiye Bilardo Şampiyonası'nın 2. etabı "Barış ve Kardeşlik Kupası" temasıyla Diyarbakır'da başladı.TBF Koordinatörü Kurt, "Diyarbakır'da yaptığımız ikinci etap müsabakalara 300 sporcu katılıyor.”dedi.

ZİYA GÖKAP SALONU’NDA

Diyarbakır Ziya Gökalp Kapalı Spor Salonu'nda başlayan müsabakalara yaklaşık 300 bilardocu katılıyor.

TBF Koordinatörü Orkun Kurt, çözüm sürecinde Diyarbakır'da böyle bir etkinlik düzenlediklerini söyledi.

 Kurt, Diyarbakır'da son günlerde bilardoya ilginin arttığını, büyük bir ev sahipliğiyle karşılandıklarını ifade ederek, bu tavrın çok değerli olduğunu belirtti. Diyarbakır'ı bilardoyla buluşturduklarını anlatan Kurt, "Umarım güzel bir hafta geçireceğiz. Tüm halkımız davetli. Onları aramızda görmekten mutluluk duyarız" diye konuştu.

‘SÜRECİ DESTEKLEMEK İÇİN’

Şampiyonanın Diyarbakır'da düzenlenmesinin önemine dikkati çeken Kurt, şöyle konuştu:"Demokratik açılım ve barış süreciyle ilgili söylemlerin konuşulduğu bu dönemde, bizde bunun için neler yapabiliriz diye yönetimle konuştuk. Başkanımız da süreci desteklemek adına, sporun misyonu gereği şampiyonanın burada yapılmasına karar verdi. 4 etap sonucunda milli takımı belirliyoruz. İlkini Antalya'da yaptık. Diyarbakır'da yaptığımız ikinci etap müsabakalara 300 sporcu katılıyor. Bir hafta mücadele edecekler.  Cumartesi ve Pazar günü final müsabakaları yapılacak. Bu etabın kazananlarını belirleyeceğiz. Adı gereği, 'Barış ve Kardeşlik Kupası'nın bir kazananı olacak. Müsabakalar iki disiplinle yapılacak. Artistlik ve 3 bant disiplinleri. Hacı Arap Yaman adındaki sporcumuz Dünya şampiyonu oldu. 2008-2009 Dünya ikincisiydi. Samsun'da yaptığımız son organizasyonda da Dünya üçüncüsü oldu."

‘ÖNYARGILAR YIKILDI’

Türkiye Bilardo Federasyonu İl Temsilcisi İhsan Delibaş ise şampiyona sayesinde kentle ilgili ön yargıların yıkıldığını bildirdi.Diyarbakır'da bilardo potansiyelinin çok yüksek olduğuna vurgu yapan Delibaş, şunları söyledi:"İlimizde 300 civarında lisanslı sporcusu var. Bu lisanlı sporcuların çoğu 30-40 yaş aralığında. Daha çok gençlere hitap etmemiz için bu tür organizasyonların faydası olacağını düşünüyorum. Bilardo centilmenlik sporudur. Bölgenin son 30 yıldır içinde bulunduğu durumdan dolayı bu tür organizasyonlara hasret kaldık. Şampiyona sayesinde ilk defa Diyarbakır'ı görenler oldu. Sohbet ettiğimizde, televizyonlarda daha farklı yönlerini gördüklerini ve bölge insanını bu kadar sıcak olduklarını bilmediklerini söylediler. Bu nedenle bu tür organizasyonlar önemlidir. Biz ne kadar anlatsak da gelip görmek gerekiyor. Birbirimizi ne kadar tanısak da görmemiz lazım."

Güncelleme Tarihi: 11 Haziran 2013, 07:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER