Hukuksuz Şekilde Silinen Üyeliklere Dönüş Yolu

Diyarbakırspor’la ilgili inceleme yapan İçişleri Bakanlığı Denetçileri, silinen üyeliklerle ilgili önemli bir tespitte bulundu. Hazırlanan raporda üyeliklerin üsülsüz bir şekilde silindiğine dikkat çekilerek üyelikleri silinen kişilerin yeniden üye yapılması gerektiğine hükmedildi.

Hukuksuz Şekilde Silinen Üyeliklere Dönüş Yolu

Yapılan şikayetleri dikkate alarak harekete geçen  Diyarbakır Valiliği’nin talebi üzerine Diyarbakırspor’la ilgili inceleme yapmak üzere İçişleri Bakanlığı tarafından görevlendirilen   denetçiler, silinen üyeliklerle ilgili önemli bir tespitte bulunarak üyelikleri silinen isimlere yeniden üye olmanın yolunu açtı. Kulüple ilgili iddiaları araştıran,bir çok kurumdan ve kişiden görüş alan,detaylı bir inceleme yapan bakanlık denetçilerinin hazırladığı raporda önemli ayrıntılara ve kararlara yer verildi.

Diyarbakır Valiliği İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü’ne gönderilen yazıda üyeliklerin üsülsüz bir şekilde silindiğine dikkat çekilerek üyelikleri silinen kişilerin yeniden üye yapılması gerektiğine atıf yapıldı.

Genel Kurulda Yeniden Üye Olabilecekler

Üyeliği  üsülsüz şekilde silinmiş olan üyelere gönderilen yazıda,”Dernek üyeliğinden çıkarılma işlemi yönetim kurulu kararıyla yapıldığından 4721 sayılı Türk Medeni Kanunu’nun 80’inci ve 83’üncü maddeleri gereğince tarafınızca;söz konusu  üyelikten çıkarma kararının iptali için yapılacak ilk dernek genel kurulu toplantısında görüşülmesi talebiyle derneğe yazılı olarak müracaat etmeniz gerektiği,dernek genel kurul toplantısında müracaatınızın görüşülmemesi veya yapılan başvurunuzun reddedilmesi durumunda tarafınızca ilgili mahkeme nezninde yönetim kurulu kararına ilişkin dava açabileceğiniz hususunu bilgilerinize arz ederim” denildi.

HABERYİRMİBİR ÖZEL HABERİDİR

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER