İki Profesyonel Kulübünde İsimleri Resmileşmedi

Diyarbakır'ın profesyonel liglerdeki temsilcileri isim değiştirmelerine rağmen kentlerinde farklı resmiyette ise farklı isimlerle mücadele ediyorlar.

İki Profesyonel Kulübünde İsimleri Resmileşmedi
 

Diyarbakır'ın iki profesyonel takımı 2.ligde mücadele eden Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor ile 3.ligde mücadele eden Yeni Diyarbakırspor A.Ş kulüplerinin isim değiştirme işlemleri henüz kesinleşmedi.

Türkiye Liglerinde mücadele eden Amedspor ile Diyarbakırspor Kulüpleri isim değişikleri resmiyete geçmediği için karışıklığa neden oluyor. Kapanan Diyarbakırspor'un isim haklarını almak için girişimde bulunan Yeni Diyarbakır AŞ Spor Kulübü, henüz bu ismi alamadığı için gerek TFF'de gerekse ulusal basında geçerli olan ismiyle anılıyor. KapananDiyarbakırspor'un halen devam eden hukuki davalardan ötürü, işlemleri hukuki süreç sonrası netleşmesi bekleniyor.

Aynı şekilde bu sezon isim değişikliğine giden bir başka Diyarbakır ekibi de, Büyükşehir Belediyespor oldu. Yapılan kongre sonrası ismini Amedspor, renklerini de sarı-kırmızı-yeşil olarak değiştirildiğini açıkladı. Fakat yine bu kulübünde isim değişikliği henüz TFFtarafından onaylanmadığı için resmi olarak Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor olarak geçiyor. İki Kulübünde yeni isimleri sadece Diyarbakır'da ki bazı yerel gazete ve sitelerde kullanılıyor. Bunun dışında ulusal basında ise geçerli olan resmi statüdeki isimler kullanılıyor.

Güncelleme Tarihi: 09 Aralık 2014, 12:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER