Karate'de Diyarbakır rüzgarı kasıp kavurdu

DİYARBAKIR- Van’da düzenlenen Anadolu Yıldızlar Ligi Karate Grup Yarı Final müsabakalarında Diyarbakır rüzgârı esti. Diyarbakır Kız Karate Takımı, müsabakalara katılan diğer 11 ili geride bırakarak büyük bir fark ile şampiyon olup, Türkiye finallerine adını yazdırmayı başardı.

Karate'de Diyarbakır rüzgarı kasıp kavurdu

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün 2018–2019 yılı faaliyet programında yer alan Anadolu Yıldızlar Ligi Karate Grup Yarı Final müsabakaları Van ilinde düzenlendi. 12 ilden 105’e yakın sporcunun katılımı ile düzenlenen şampiyonada Diyarbakır rüzgarı esti. Diyarbakır Kız Karate Takımı, müsabakalara katılan diğer 11 ili geride bırakarak büyük bir fark ile şampiyon olup, Türkiye finallerine adını yazdırmayı başardı.


12 İLDEN 105 SPORCUNUN KATILIMI İLE 
Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün 2018-2019 yılı faaliyet programında yer alan Anadolu Yıldızlar Ligi Karate Grup Müsabakaları 23-24 Şubat 2019 tarihleri arasında 12 ilden 105’e yakın sporcunun katılımı ile Van Nur Tatar Spor Salonu’nda gerçekleşti. Müsabakaların açılış töreni seronomisine: Diyarbakır, Van, Batman, Tunceli, Bingöl, Kilis, Mardin, Gazi Antep, Şanlıurfa, Muş, Malatya, Elazığ, illeri katılımı ile gerçekleşti. 


KIZ TAKIMI BÜYÜK BİR FARK ATARAK ŞAMPİYON OLDULAR
Yarı finalleri müsabakalının ilk gününde erkek takım mücadelesinde Diyarbakır karate kafilesi takım olarak klasmandan çıkamayarak sadece ferdi birincilik kazanan sporcular Türkiye finallerine katılmayı hak kazandı. 
Müsabakanın ikinci gününde ise Diyarbakır’ın Altın Kızları’nın rüzgarı esti. Kız takımı olarak 11 ildeki tüm rakiplerine ezici bir üstünlük göstererek en yakın rakiplerine ise klasmanda 17 puan gibi büyük bir fark atarak şampiyon olarak tamamladılar. Diyarbakır’ın Altın Kızları, Bursa iline bağlı Birecik İlçesinde yapılacak olan Türkiye Anadolu Yıldızlar Karate grup Finallerinde kentlerini temsil edecekler.


11 İLİ GERİ BIRAKARAK KLASMAN ŞAMPİYON OLDULAR
Diyarbakır Karate İl Temsilci ve Karate Milli takım Antrenörü Ahmet Yazar, Van ilinde düzenlenen Anadolu Yıldızlar Ligi’nin yarı finalinde Diyarbakır Karate takımı 11 ili geri bırakarak klasmanda şampiyon olduğunu, Türkiye finallerine adını yazdırmasının büyük bir gurur olduğu belirterek, “Her yıl gibi bu yılda Türkiye finallerinde Diyarbakır iline Şampiyonluk kazandıracaklarını inanıyorum. ANALİG’in ilk ayağı ve kulüpler arasında Diyarbakır’da düzenledik ve ardından Mardin ilinde yapılan müsabaka sonuçlarında hem erkek takım hem de kız takımı olarak Van ilinde yapılan yarı finallerine katılma hakkını kazandık. Van’daki yarı final karşılaşmalarında ise kız takımı olarak Türkiye Finallerine katılmayı hak ederek erkekler ise sadece şampiyon olan sporcular katılmayı hakkını elde etti” dedi. 


YAZAR TEŞEKKÜR ETTİ
Diyarbakır Karate İl Temsilcisi Yazar, “Diyarbakır karate sporunda 4-5 yıldır büyük bir irme yakaladık. Bunun da meyvelerini almaya başlayacağız inşallah daha çok çalışıp birlik ve beraberlik içinde el birliği ile daha büyük hedefleri başaracak gücümüz de var. Turnuvalarda desteklerini esirgemeyen sporun ve sporcuların devamlı yanlarında olan Diyarbakır Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Mehmet Demir’e, Spor Şube Müdürü Akın Erim’e ve katılım sağlayan 11 ilden 105’e yakın sporcu ve antrenörlerine teşekkür eder saygılarımı sunarım” dedi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER