KAYAPINAR AMATÖRE, BİSMİL PLAY OFF’A

Bölgesel Amatör Futbol Lig’inde (BAL) heyecan sona ererken, dört Diyarbakır takımının yer aldığı 2. Grup’da Kayapınar Belediyespor Süper Amatöre düşerken, Bismil Belediyespor ise Süper Amatör şampiyonu Yolspor ile Play – Off’ta karşılaşacak.

KAYAPINAR AMATÖRE, BİSMİL PLAY OFF’A

Bölgesel Amatör Futbol Lig’inde (BAL) heyecan sona ererken, dört Diyarbakır takımının yer aldığı 2. Grup’da Kayapınar Belediyespor Süper Amatöre düşerken, Bismil Belediyespor ise Süper Amatör şampiyonu Yolspor ile Play – Off’ta karşılaşacak.

ŞAMPİYONLUK İDDİASI YARAMIYOR

Sezona şampiyonluk iddiasıyla başlayan Kayapınar Belediyespor, kendi sahasında Dersimspor’a 4-2 yenilerek küme düştü. Mücadeleyi 2 – 1 önde götürdüğü dakikalarda rakibi Bismil Belediyespor’un önde olduğunu öğrenen Kayapınar Belediyespor’da futbolcular demorilize olup oyundan koptu ve sahadan yenilgi ile ayrıldı. Geçtiğimiz sezon 18 yıl mücadele ettiği 3. Lig’de küme düşen Sarı – Yeşilli takım bu sezonda 730 Bin Lira harcadığı BAL’da küme düşerek iki sene arka arkaya bir alt lige düştü.  Geçtiğimiz sezon 3. Lig’de şampiyonluk iddiasıyla takım kurup küme düşen Kayapınar Belediyespor, bu sezonda şampiyonluk iddiasıyla takım kurdu ve yine küme düştü. Tesisi bitmek üzere olan Kayapınar Belediyespor ile ilgili son kararı Belediye ve yönetimi verecek.

BİSMİL BELEDİYESPOR, YOL SPOR İLE KARŞILAŞACAK

Geçen sezon amatör ligden yükselip şampiyonluğa oynayan bir takım kuran Bismil Belediyespor, Kızıltepe deplasmanında farklı galibiyet elde ederek Play Off oynamaya hak kazandı. Kızıltepe deplasmanında K. Oktay (2), Yusuf (2) ve Oktay’ın ayağından bulduğu gollerle 5-1 kazanan Bismil Belediyespor süper amatör ligini zirvede bitiren Yolspor ile karşılaşacak. Tek maç üzerinden oynanacak olan müsabakayı kazanan takım sezonda BAL’da devam ederken, kaybeden takım önümüzde ki sezon süper amatörde mücadele edecek.

ŞAMPİYON YEDEKLERLE

Geçtiğimiz hafta şampiyonluğu garantileyen Yeni Diyarbakırspor ise genç ağırlıklı kadro ile gittiği Kurtalanspor deplasmanından 1 – 1 lik eşitlik ile döndü. Ligin son maçına yedek ağırlıklı kadro ile giden Yeni Diyarbakırspor’a bir puanı getiren golü Barış kaydetti.

SENEYE 3 TAKIM BAL’DA

Diyarbakırspor’un da BAL’a düşmesiyle önümüzde ki sezon bu ligde oynayacak takımlar belli oldu. Gelecek sezon Bölgesel Amatör Lig’inde üç takım mücadele edecek. Diyarbakırspor’un yanı sıra Erganispor ve Bismil Belediyespor - Yolspor mücadelesinin galibi Diyarbakır’ı BAL’da temsil edecek.

Güncelleme Tarihi: 21 Nisan 2013, 17:51
YORUM EKLE
YORUMLAR
Ragıp Efendi.
Ragıp Efendi. - 11 yıl Önce

zavallı kayapınar. her sene şampiyonluğa oynuyoruz diyor küme düşüyor. tesisde bari amatör sporlar için kullansalar. spora biraz katkıları olmuş olur. Bismil ile Erganiyide kutluyorum. kısıtlı bütçelerle mücadele edip ligde kaldılar. Yeni diyarbakır be diskisporuda kutlarım başarılarının devamını dilerim

SIRADAKİ HABER