Kılavuz:"Yalnız Kaldık "

Pandemi nedeniyle 2.Lig ve 3.Ligde küme düşme kaldırıldığı için ligde kalan Amedsporda başkan Metin Kılavuz ,sezon içersinde maddi ve manevi olarak büyük sıkıntı yaşadıklarını söyledi.

Kılavuz:"Yalnız Kaldık "


Bilindiği üzere yönetim olarak 30 Haziran 2019 tarihinde görevle onurlandırıldık.

Zamanlama olarak futbol düzleminde hazırlık süreçleri dikkate alındığında göreve geliş tarihimiz çok da erken sayılmazdı.

Bir hafıza tazelemesi yapmakta fayda görüyorum; 2012-2013 sezonunda tüm liglerde en iyi başlangıca sahip olan Beşiktaş Spor Kulübü'nün 11 maçlık galibiyet serisi, 15 maç üst üste galibiyet seri ile kulübümüze geçmişti. Yine en centilmen seçilen bir kulüp olarak tüm liglerde en erken şampiyonluğu ilan etmiştik. 2013-2014 sezonunda çok üstün olmamıza rağmen playfof’ta Alanyaspor’a elenerek 1. Lig’e çıkamamıştık. 2010-2014 yılları arası başkanlık ile onurlandırıldığım kulübümüz, 2000 lisanslı sporcusu ile Türkiye’nin 2'nci büyük spor kulübüydü. Başta Kadın Futbol ve Akademi Ligleri bu dönemde oluşmuştur. Yine bölgemizin en büyük spor tesisi olan mevcut kulüp tesis binamız örnek bir modelleme ile bu dönemde hayata geçirilerek yıllardır şehrimize ve bölgemize hizmet sunmaktadır. 350 bin ₺’lik artı kasa daha sonraki kupa maçlarında alınan tarihi galibiyetlere imza atan takımın iskeletini oluşturarak görevi bayrak yarışı anlayışı ile arkadaşlarımıza bırakmıştık. 

Bu dönemlerdeki başarının temel etmenleri; süreç, yerel yönetimler, sorunlara ortak akılla çözüm arayan kolektif mekanizmalar olmuştur. Görev alan herkes ve herkesim ile başarı yakalanmıştır. Bu süreçlerde emeği olanlara bir kez daha teşekkür etmek bir borçtur. 

4.5 Milyon TL Borç 

Daha sonraki süreçlerde kulübümüzün Amedspor adını almasıyla birlikte, kulübümüz her tür baskı ve kuşatma devreye alınmıştır. 30 Haziran 2019 tarihinden önce görev alan tüm başkan ve yönetimlerin emekleri değerlidir. Bugün tabelamız asılı duruyorsa arkadaşlarımızın bunda emeği büyüktür. 30 Haziran 2019’da tekrar görevle onurlandırıldığımızda, Amedspor süreç içerisinde yaşadığı baskılardan dolayı krizlerin pik noktasına gelmişti. 4.5 Milyon ₺'lik borç ve yıllara sari birikmiş alacaklar vs. ile çok seri planlamalar yapılarak çalışmalara başlanmıştır. 

"Yerel Yönetimlerin Gitmesi Darbe Oldu "

Bu süreçte en önemli dayanağımız olacak yerel yönetimler halkın iradesi dışına çıkarılarak çalışmalarımız başından itibaren darbelenmiştir. Kulübümüzün temel sorunu olan ekonomik sorunsalı sonraki darbelenmeler ile ağır yara almış, çalışmalarımız ciddi şekilde sekteye uğratılmıştır.

Aslına bakılırsa süreci başından itibaren; Amedspor’un geldiği nokta itibariyle sorunlarının bir başkan ve yönetim ile çözülmesinin zor olacağına işaret ederek, daha kapsamlı ve güçlü bir sahiplenme için herkesi katacak “Amedspor Sensin” şiarıyla çalışmalara başlamıştık.

Taraftar Yasakları 

Evet üzülerek belirtmek isteriz ki; sonraki süreçlerimizin tamamı günlük olarak kriz yönetimi şeklinde geçmiştir. En önemli kaynak olarak gördüğümüz halk desteği valilik tarafından yasaklanmıştır. SMS ve yardım toplama talebimiz yasanın ruhuna aykırı bir şekilde reddedilmiştir.

Dünya rekoru bizde olan taraftar yasakları, genelde kırmızı sesli hakem düdükleri, hemen hemen tüm maçlarda rakip takımların ve deplasman şehirlerin milli maça çıkan motivasyonları, maçlarda rekabet koşullarının ortadan kaldırılarak 11 kişiye karşı mücadele edebilmeye fırsat verilmemesi vs.

"Ciddi Zorluklar Yaşadık"

Amedspor ciddi bir kuşatma ile bugüne kadar gelebilmiştir. Baskıcı ve ötekileştirici yaklaşımların bugünden yarına sirayet edeceğini de tekrar hatırlatmakta fayda var.

Bu krizsel döneme birkaç örnek verirsek; gün gelmiş büyük otobüsten yarım otobüsümüze yakıt aktarılarak, gün gelmiş bozulan otobüsümüzün tamiri için kefil bularak (değerli arkadaşa mahçubuz halen), gün gelmiş daha çok seyirci için 1 ₺'lik bilete karşılık kırılan 250 ₺'lik koltuk parasını ödeyerek (ki bu rakam toplamda 200 bin ₺’yi bulmuştur.) daha çok sıralayabileceğimiz zorlukların yaşandığını bilmenizi isterim.

"Formaya Reklam Bulamadık "

Belki de en üzücü olanı, 2 milyonluk nüfusa sahip şehrimizde tüm çağrı ve çabalarımıza rağmen Amedspor formasının göğsü sponsorsuz olarak boş kalması olmuştur. İnanın bunları uzatmak mümkün. Şuan için bu kadarıyla yetinmek yeterli olacaktır.

Mevcut yönetimimiz ve bizleri yalnız bırakmayanlar ile elimizden geldiğince ve gücümüz yettiğince emek süreçlerinde pes etmeden görev aldık. Bu vesile ile emeği ve finansal desteği olan yöneticilerimiz başta olmak üzere bizleri destekleyenlere teşekkür ederiz.

"Kongre 9 Ağustosta"

Çalışmanın ve emeğin olduğu yerde eksiklik olması doğaldır. Bundan hareketle sezon boyunca güç getiremediğimiz eksiklerimiz olmuştur. Yaşanılan eksikliklerden ötürü Amedspor sevdalılarına özeleştiriyi bir görev olarak görüyoruz. Bu nedenle daha güçlü bir finansal yönetimin önünü açmak için kongre kararı aldık. Kongre tarihi pandemi süreci ile ilgili olarak mevcut genelge çerçevesinde yasal zorunluluktan ötürü 2-9 Ağustos 2020 olmuştur. 

"Borç Yükünü Hafiflettik"

Birçok inancın şartları vardır. İnsanın şartı ise 1‘dir. O da haddini bilmektir. Haddimizi bildiğimizin bilinmesini isterim. Çok zorlu süreçleri aşarak gücümüz oranında diz çökmeden bugüne getirebildik. Geldiğimiz nokta itibariyle bu sezon tüm futbolcu alacakları ciddi indirimler yapılarak sezon bitmeden kapanmıştır. Geleceğe dair ciddi bir ekonomik disiplinle kulübümüzün borç yükü ciddi oranda azaltılmıştır. Bu sürece katkı sunan başta As Başkanımız olmak üzere emeği geçen yönetici arkadaşlara teşekkür ederim. Ayrıca ekonomik boyut kongrede daha detaylı paylaşılacaktır.

"Sahip Çıkmak Tarihsel Görevdir"

Önümüzdeki süreçte daha güçlü bir Amedspor için âmâsız ve şartsız kongre sürecine sahip çıkmak tarihsel görev olacaktır.

Amedspor sevdasının umut ağacını yeşertmek için her zamankinden daha fazla “BİZ” olabilmeliyiz. Sürecimizin terazisi vicdan olmalıdır. Yapılacak her iş ve söz kulübümüze fayda-zarar terazisinde tartılmalıdır. 

"Hepimiz Özeleştiri Yapmalıyız "

Başta bizler olmak üzere herkes gelecek için sürece özeleştirisel yaklaşabilmelidir.
Sportif başarı önemlidir. Bundan daha önemlisi Amedspor’un bir takımdan ötesine geçebilmesidir. Amedspor bu toprakların tarihi ve kültürel değerlerine saygılı, milyonların gönlüne taht kurarak şampiyonluk kupasına hak kazanmıştır. Bunu yarınlara daha güçlü taşımak hepimizin görev ve sorumluluğundadır.

Geride bıraktığımız 2019-2020 sezonunu tek kelime ile anlatırsak; Dil hebu le teqet sıst bu. (Gönül vardı ama güç zayıftı)

“Spor masada değil, sahada güzeldir.”
“Spor salonları Arena, sporcular Gladyatör değildir.”
“Kadın çiçek değil, kimliktir.”
“Sporun olduğu yerde hayat vardır.”
“Başka bir Amedspor yok.”
“Amedspor Sensin.”

Her bijî Amedspor. (Çok yaşa Amedspor)"

HABERYİRMİBİR ÖZEL HABERİDİR

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER