MARDİN’DE HEDEF ÜST LİGLER

Bir yıl aradan sonra yeniden 3.Lig’e yükselen Mardin 1969Spor’da başarının mimarlarından olan genç kulüp başkanı Rıdvan Aşar,çıtayı yükseltti. “Medeniyetler diyarı Mardin için BAL Ligi şampiyonluğu zafer sayılmaz” diyen Aşar, hedeflerinin doğru bir planlama ile üst liglere çıkıp kalıcı başarılara imza atmak olduğunu söyledi. Başkan Aşar, alt liglere olan katkılarından dolayı TRT Kurdi'ye de teşekkür etti ve bu yayınların sporun gelişmesine ciddi katkılar sağladığını ifade etti.

MARDİN’DE HEDEF ÜST LİGLER


Bir yıl aradan sonra yeniden 3.Lig’e yükselen Mardin 1969Spor’da başarının mimarlarından olan genç kulüp başkanı Rıdvan Aşar,çıtayı yükseltti. “Medeniyetler diyarı Mardin için BAL Ligi şampiyonluğu zafer sayılmaz” diyen Aşar, hedeflerinin doğru bir planlama ile üst liglere çıkıp kalıcı başarılara imza atmak olduğunu söyledi.

Geçen sezon son hafta veda ettiği 3.Lig’e bu sezon yeniden yükselmenin sevincini yaşayan Mardin 1969Spor’un başarısı şehirde heyecan yarattı.
Uzun yıllar profesyonel liglerde görev yapan, bir çok şampiyonluk ve başarıya imza atan teknik direktör Cevdet Uzunköprü ilk kez çalıştığı BAL Ligi’nde şampiyon olarak başarılı kariyerine yeni bir hikaye kazandırdı.
Mardinspor’a uzun yıllar hizmet eden bir aileden gelen genç iş insanı Rıdvan Aşar, daha önce yönetici olduğu takımla bu kez profesyonel lige çıkma sevinci yaşadı. Aşar’a göre bu başarının asıl mimarı ise Vali Mahmut Demirtaş. Aşar,”Mardin için bir değer olan valimiz olmasaydı biz bu başarıya imza atamazdık. Allah, her kente böyle bir vali nasip etsin ” ifadelerini kullandı.
“Üst Liglere Yükselmek İstiyoruz”
Geçen sezon haksız bir şekilde küme düştüklerini belirten Başkan Aşar, bu sezon bunu telafi ettiklerini kaydetti. Hedeflerinin bu başarıyı üst liglerle taçlandırmak olduğunu anlatan Aşar,”Namağlup bir şekilde şampiyon olduk. Geçen sezon hak etmediğimiz başarısız tabloyu telafi ettik. Kısa sürede toparlanıp geri gelmek önemliydi. Play-Off’un oynanmaması ve 12 grup liderinin doğrudan 3.Lig’e alınması için diğer grup şampiyonlarının başkanlarıyla beraber mücadele ettik. Federasyon haklı olan talebimizi kabul etti ve 3.Lig’e yükseldik. Katkılarından dolayı Ali Düşmez başkanıma çok teşekkür ediyoruz. Amatör futbol için değer olan Ali Düşmez başkanımın çok emeği var bu işte. Mardin’in yeri buralar değil. Bu şehrin üst liglerde,Süper Lig’de olması lazım. Medeniyetler şehrine yakışan budur. Doğru bir planlama ile üst liglere yükselmek ve kalıcı başarıları şehrimize yaşatmak istiyoruz. Bunun için azimli ve kararlıyız. Valimizin desteği ve şehrimizin dinamikleriyle yeni hedefler belirleyeceğiz” dedi.

TRT Kurdi’ye Teşekkür Etti
Başkan Aşar,TRT Kurdi’nin gerçekleştirdiği yayınların da bölgede sporun gelişmesine ciddi katkı sunduğunu vurguladı. Başkan Aşar,”Alt liglerin sesi maalesef basında fazla çıkmıyor. TRT Kurdi, bu anlamda önemli bir misyonu yerine getirmektedir. Hem Mardin’imize hem diğer şehirlere çok önemli katkısı oluyor. Kendilerine ne kadar teşekkür etsek az gelir.” diye konuştu.
Başkan Aşar, BAL 1.Grup’ta birlikte yarıştıkları takımlara da lige renk kattıkları için teşekkür etti ve bundan sonraki seneler için başarı diledi.

HABERYİRMİBİR ÖZEL HABERİDİR

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER