Nasıl Hesap Vereceksiniz?

2010 yılında Diyarbakır’a getirilen ancak takımla idmana bile çıkmadan gönderilen Euloge Ahodikpe ile yapılan protokolün Diyarbakırspor’a bedeli ağır oldu.

Nasıl Hesap Vereceksiniz?
NASIL HESAP VERECEKSİNİZ?

2010 yılında Diyarbakır’a getirilen ancak takımla idmana bile çıkmadan gönderilen Euloge Ahodikpe ile yapılan protokolün Diyarbakırspor’a bedeli ağır oldu. Gazetemizin 3 yıl önce gündeme getirdiği skandaldan dolayı FİFA,kulübü 60 bin Avro para cezası ödemeye mahkum etti. Gazetemizin konuyla ilgili
haberlerini yalanlayanlar bir kez daha toplum vicdanında mahkum oldu.

FORMA GİYMEDEN GÖNDERİLDİ AMA…


Diyarbakırspor’un Süper Lig’de mücadele ettiği 2009-2010 sezonu devre arasında dönemin teknik direktörü Ziya Doğan tarafından transfer edilmesi istenen Togo asıllı Fransa vatandaşı Euloge Ahodikpe,Diyarbakır’a getirildi. Ara transfer döneminin sona ermesine sayılı saatler kala Rusya liginde forma giyen Makedon Goran Stankovski ile anlaşılarak Ahodikpe’den vazgeçildi. Takımla idmana ve maça çıkmayan futbolcu ile resmi sözleşme yapılmadı ancak özel
protokol yapıldı.

HABERİMİZ İÇİN ‘YALAN ‘DEMİŞLERDİ

Futbolcunun avukatı ve menajeri gizli kalması gereken protokolün kopyasını kulüp yöneticilerinden (!) TFF’ye başvurdu. TFF,konu hakkında Diyarbakırspor’dan bilgi ve savunma istedi. Ne hikmetse bu taleplere cevap verilmedi. Gazetemizin 3 yıl önce gündeme getirdiği skandal dönemin Çetin Sümer yönetimi tarafından,”FİFA’lık hiçbir dosyamız yok. Bazı basın kuruluşları art niyetli ve yanlı yayın yaparak karalama kampanyası yürütüyor” yalanlanmak istense de futbolcu,avukatı aracılığıyla konuyu FİFA’ya taşıdı. FİFA,defalarca kulübe yazı göndererek savunma talep etti ancak bunların hepsi yanıtsız kaldı.

ÖDEME YAPILMAZSA KÜME DÜŞÜRÜLECEK

Dünya futbolunda örneği olmayan skandaldan dolayı nihayet FİFA’dan ceza geldi. Dün TFF aracılığıyla kulübe gönderilen yazıda kulübün 60 bin Avro ödemeye mahkum edildiği bildirildi. Önceki gün aynı sezonda aynı yönetimin ihmali olarak Goran Stankovski isimli futbolcuya olan borçtan dolayı 6 silinme ve yüklü miktarda para cezası verildiğine ilişkin FİFA kararının ulaştığı Diyarbakırspor,Ahodikpe için kararlaştırılan parayı 45 gün içinde ödemediği takdirde -6 puanla başlayacağı Bölgesel Amatör Ligi’nden Süper Amatör Ligi’ne düşürülerek daha ağır cezalara çarptırılacak.

DİYARBAKIR SÖZ GAZETESİ

Güncelleme Tarihi: 13 Temmuz 2013, 01:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER