O Makamları İşgal Etmeyin

Merkez Hakem Kurulu (MHK) tarafından açıklanan 2017-2018 sezonu hakem klasman listesin Diyarbakır için hayal kırıklığı olurken,beraberinde öfke ve tepki sesleri de yükseldi. Özellikle 3 hakemin klasman düşürülmüş olması tepkilere neden olurken,İl Hakem Kurulu Başkanı İbrahim Bozan’ın bir gazetede yer alan açıklamasında klasman düşürülen hakemleri eleştirmesi eleştiri aldı.

O Makamları İşgal Etmeyin
 DİYARBAKIR’DA 3 HAKEMİN KLASMAN DÜŞÜRÜLMESİ VE İL HAKEM KURULU BAŞKANI İBRAHİM BOZAN’IN KLASMAN DÜŞÜRÜLEN HAKEMLERİ ELEŞTİRMESİ ORTALIĞI KARIŞTIRDI.

SPOR CAMİASINDAN TEPKİ SESLERİ YÜKSELİYOR

Merkez Hakem Kurulu (MHK) tarafından açıklanan 2017-2018 sezonu hakem klasman listesin Diyarbakır için hayal kırıklığı olurken,beraberinde öfke ve tepki sesleri de yükseldi. Özellikle 3 hakemin klasman düşürülmüş olması tepkilere neden olurken,İl Hakem Kurulu Başkanı İbrahim Bozan’ın basında yer alan açıklamasında klasman düşürülen hakemleri eleştirmesi eleştiri aldı. Diyarbakır’ın önemli spor adamı ve kulüp yöneticilerinden Fethullah Onat,İl Hakem Kurulu’na yönelik sert eleştirilerde bulunarak,bu zihniyetin Diyarbakır’a spor alanında büyük zarar verdiğini dile getirdi.

İşte Onat’ın ses getirecek açıklamaları;

 ‘DİYARBAKIR’DA İL HAKEM KURULU BAŞKANLIĞI YAPACAK DAHA İYİ KİMSE YOK MU?’

Diyarbakır İl Hakem Kurulu Başkanı kimdir,kariyeri boyunca Diyarbakır’da klasman hakemi olarak 1 maç 90 dakika yardımcı hakemlik yapmıştır. Oysa Diyarbakır’da onca elit hakemimizin olduğu bir yerde bu kariyerde birinin il hakem kurulu başkanı olması ne kadar etiktir?.Bir de bu işin karakter boyutu vardır. Oysaki geçmişte il hakem kurulu başkanlığı yapan arkadaşlarımız Süper Lig’de bir hakemimiz 1 yıl daha hakemlik yapsın diye düzenleme yaptılar. Sizler ne yaptınız?. 1 yıllık icraatlarınız ortada. Suni gündem diye bir şey yok,her şey gayet net ortada ama bunu kabullenecek karakter nerede?.Adaleti engelleyecek gücünüz olmadığı zaman olabilir fakat itiraz etmeyi beceremediğiniz zaman asla olmamalı. Kral çıplak artık,kimseyi yalanlarınızla kandıramazsınız artık. 

‘AR DAMARI ÇATLAMIŞ BİRİNİ TAMİR EDEMEZSİNİZ’

Zatı muhteremin belirttiği kriterler sadece Diyarbakır için mi geçerli?. Maç sayısı,atletik koşu. Bir hakemimiz elit 18 hakem arasında Türkiye genelinde 2 yıl içinde 40’ın üstünde maça çıkmış,sakatlıktan dolayı koşamamış,1 yıl içinde 2 klasman hakemi düşürüyorsunuz. Diğer 2 hakemimiz genç,pırıl pırıl.Soranlara 30 yaşında diyorsunuz,oysa biri 26,diğeri 27 yaşında. Yıllarca hakemlik yapacak kalite ve karaktere sahipler. Birinci koşuyu koşamıyorlar,düşürseydiniz.Devre arası düşürmediniz,hakemliğe devam ettiler. Aslanlar gibi 10’un üstünde maç yöneterek sezonu başarılı şekilde bitirdiler. Atletik koşuyu koştular mı,koştular.Neye dayanarak klasman düşürdünüz?. Başka il’de 10’un altında maç yönetip koşuyu koşamayan hakemler klasman çıkıyor. Ar damarı çatlamış birini tamir edemezsiniz.Ey hakem camiası sizleri yönetenleri tanıyın. Sadece kendi ilimizin hakemlerini savunuyorum. 

‘KOMŞU KENTLERDEN UTANMALISINIZ’

Sizlere soruyorum;başka illerde koşamadığı halde klasman düşmemiş hakem arkadaşların isimleri var ama yazmam etik değil. Hepsi de belgeli il il olarak.

Bir insanı çöplükten çıkarabilirsiniz ama içindeki pisliği çıkaramazsınız. Haklıdan yana değil,güçlüden yana olanlar korkak ve kaypak olurlar. Güç merkezi döndükçe fırıldak olurlar.

Ey spor camiası silinip giden değerler var. Beraber ıslanmayacaksak yağan yağmurun ne önemi var?. Düşürdüğünüz 2 hakem yerine çıkardığınız 2 hakem size hakemlik yapabilecek mi?. Neden bahsettiğimi siz iyi biliyorsunuz.7 hakem kağıt üstünde aslına ama 5 hakem çıkardınız. 3 hakem düşürdünüz.Batman’da çıkan hakem sayısı 7,düşen yok. Urfa’da koşmadan çıkan hakem sayısı 7,düşen yok. Siz bunu başarı kabul ediyorsunuz,öyle mi?.

 ‘EY HAKEM CAMİASI,BUNLARDAN KURTULUN’ 

Aslında sizleri oraya atayanlar ihanetin büyüğünü Diyarbakır’a,spor camiasına yapmışlardır. Bu da yetmezmiş gibi ihanete uğrayan da size sahip çıkmış,il disiplin kurulunda yaptığınız sahtekarlığın sonucu  hakem arkadaşının (seni oraya hakem arkadaşların,onların haklarını savunasın diye gönderdi) yakasına yapışıp anasına,avradına küfreden sporcuya bir kola karşılığı rapor düzenlemedin mi?. Kurulu dağıtmak zorunda kalan ASKF (aynı kurulda üye) daha sonra sende ne cevher bulduysa seni maaşlı olarak ASKF’de çalıştırıyor. Aleni belgeler ortada buda mı yalan?.

Siz hakem arkadaşlar;bu kurul size hiçbir katkı sunmaz. Bu bölgenin sorumlularından Habeşi Bilal Kutlu,ne diyor biliyor musunuz?. Bu 3 hakemimiz talimatlarla ilgili düşürülmedi. Buna ne diyeceksiniz?. Kalite ve karakter ortada. Onursuz insanların sizi yönetmesine müsaade etmeyin. Özgürlüğün en büyük düşmanı halinden memnun olan kölelerdir.

Güncelleme Tarihi: 31 Temmuz 2017, 08:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER