SADAK 2 . KEZ DÜNYA ŞAMPİYONU

7-10 Mayıs tarihleri arasında İran'ın başkenti Tahran'da yapılan dünya büyükler işitme engelliler güreş şampiyonasında 60 kiloda eski Petrolsporlu Sinan Sadak dünya şampiyonu oldu. Turnuvada rakiplerini yenerek finale yükselen Sadak finalde İranlı rakibini yenerek 2. Kez dünya şampiyonu oldu.

SADAK 2 . KEZ DÜNYA ŞAMPİYONU
7-10 Mayıs tarihleri arasında İran'ın başkenti Tahran'da yapılan dünya büyükler işitme engelliler güreş şampiyonasında 60 kiloda eski Petrolsporlu Sinan Sadak dünya şampiyonu oldu. Turnuvada rakiplerini yenerek finale yükselen Sadak finalde İranlı rakibini yenerek 2. Kez dünya şampiyonu oldu. Sadak'ın şampiyon olması Petrolsporkulübünde ve Batman Üniversitesinde sevinçle karşılandı.

Bu sezon başı çok iyi imkanlarla Petrolspordan Adana Ceyhanspor kulübüne transfer olan Sadak, "Cizre'den sonra Batman benim 2. Memleketimdir. Petrolspor kulübünde ayrılmak istemiyordum. Ama ben profesyonel bir sporcuyum. Yarınlarımı düşünerek Adana'nın teklifini kabul ettim.  Petrolspor kulübü de geleceğim bana destek oldu. İkinci defa dünya şampiyonu olmanın gururunu yaşıyorum. Bu başarıyı daha önce forma giydiğim Petrolspor ve eğitim  hayatımı sürdürdüğüm Batman Üniversitesine armağan ediyorum. Önümüzdeki günlerde Adana'da yapılacak törenle kulübüm olan Adana Ceyhan Belediyesporda şampiyonluğumu taraftarlarımızla kutlayacağım" dedi.

AKIN; "SADAK İLE TEKRAR GURUR DUYDUK"

İran'da güreş müsabakalarında dünya şampiyonu olan Sinan Sadak'ı kutlayan PetrolsporKulüp Başkanı ve TP Batman Bölge Müdürü Gökhan Akın; "Yıllarca kulübümüzde bir çok başarıya imza atan eski sporcumuz Sinan Sadak'ın 2. Kez dünya şampiyonu olması bizi oldukça sevindirdi. Sinan'ı kutlar başarılarını devamını dilerim" dedi. Turhan Kartal

Güncelleme Tarihi: 12 Mayıs 2016, 18:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER