SAHA OLAYLARI VE KÜFÜR 40 BİN TL PARA VE 1 MAÇ SEYİRCİSİZ OYNAMA CEZASINA MAL OLDU

DİYARBAKIRSPOR'DAN SERT UYARI :"BÖYLE TARAFTAR İSTEMİYORUZ. GERÇEK TARAFTAR BU PROVOKATÖRLERİ ENGELLEMELİ"

SAHA OLAYLARI VE KÜFÜR 40 BİN TL PARA VE 1 MAÇ SEYİRCİSİZ OYNAMA CEZASINA MAL OLDU
 Ligin ilk yarısındaki maçlarda yaşanan saha olayları ve küfürlü tezahüratların Diyarbakırspor'a bedeli ağır oldu. TFF, kulübe 40 bin TL ceza keserken,bu cezanın 23 bin TL'sinin hemen ödenmesini isteyerek, kulübün gelirlerinden kesti. İkinci yarının ilk haftasındaki Sancaktepe Belediyespor maçı da seyircisiz oynanacak. Cezalara  neden olan eylemlere  isyan eden kulüp, buna neden olan taraftarları sert dille eleştirdi.

 

GEÇEN SEZONKİ ÖRNEK İMAJ BOZULDU

Şampiyonluğun kaybedilmesine neden olan sonuçların alındığı maçlarda bile olgun ve centilmence tutum sergileyen Diyarbakırspor'lu taraftarların hem TFF hem de rakip takımlar tarafından örnek kulüp gösterilen olumlu imajı bu sezon zedelendi.Tribünlere sızan provokatörlerin neden olduğu saha olayları ve küfür eylemleri kulübe pahalıya mal oldu.

40 BİN TL PARA VE 1 MAÇ SEYİRCİSİZ OYNAMA CEZASI

 Bu olumsuzluklardan dolayı ilk yarıda kendi sahasında oynadığı 9 maçın 6'sında ve deplasmanlardaki bazı maçlardan dolayı  toplam 40 bin TL para cezası ile  kötü ve çirkin tezahüratın aynı sezon içinde kendi sahasında 4.kez gerçekleşmesinden dolayı Dardanelspor maçından sonra 1 maç seyircisiz oynama cezası aldı.

İkinci yarının ilk haftasında 25 Ocak Pazar günü Atatürk Stadı'nda oynayacağı Sancaktepe Belediyespor maçını seyircisiz oynamak zorunda kalacak olan Yeşil-Kırmızılı takım,cezalara neden olan taraftarları sert dille eleştirdi.

'CEZALARA 1 FUTBOLCU TRANSFER ÜCRETİ KADAR PARA GİTTİ'

 Cezalar nedeniyle kulübün neredeyse bir futbolcunun transfer ücretine denk gelecek miktarda zarar gördüğüne dikkat çekilen açıklamada,"Diyarbakırspor geçmişte bu gibi olaylardan doalyı  hem maddi hem maddi anlamda ağır bedeller ödedi. Geçen sezon örnek bir tutum sergileyen taraftarlarımızın düzelen imajı bu sezon bazı sorumsuzlar ve provokatörlerden dolayı ne yazık ki bozulmuş olup, bu durum kulübümüze de büyük zarar vermektedir. Başkanımızın kendi imkanlarıyla sağladığı maddi katkıların dışında geliri olmayan ve deyim yerindeyse her kuruş geliri azımsanmayacak derecede hayati anlam ifade eden kulübümüzün 40 bin TL para ve 1 maç seyircisiz oynama cezası alması üzüntü vericidir. " denildi.

GERÇEK TARAFTAR KULÜBÜNE ZARAR VERMEZ'

"Gerçek taraftar kulübüne zarar veren değil, kulübünün çıkarlarını düşünerek hareket eden taraftardır. Eylemleriyle kulübümüze zarar verenleri tribünlerde görmek istemiyoruz." diye devam edilen açıklamada,kulübe zarar veren kişilerin engelleme konusunda taraftarlara çağrı yapıldı. Açıklamada,"Kötü niyetli olduğu anlaşılan kişilerin engellenmesi konusunda tüm taraftarlarımızı sorumlu ve bilinçli hareket etmeye davet ediyoruz. Federasyon, 40 bin TL'nin 23 bin TL'sini hemen ödememizi istemiş ve kulübümüz hak etmediği halde imkanlarını zorlayarak bu parayı ödemiştir. Toplu veya bireysel olarak yapılan her türlü şiddet içerikli olay ile kötü tezahürat maçlarda görevli federasyon temsilcileri tarafından saniye saniye rapor edilmekte ve  kulübümüze ceza verilmektedir. " ifadeleri kullanıldı.

GEÇMİŞTE SORUN YAŞANAN TAKIMLARA YÖNELİK SLOGANLAR

Açıklamada, geçmişte gerginlik yaşanan bazı takımlara yönelik olarak maçlarda atılan küfürlü sloganların da bu cezalarda ciddi bir pay oluşturduğu vurgulanarak, kulübe zarar veren eylemlerin devam etmesi halinde ikinci yarıda bu kişiler hakkında hukuki yollara başvurulacağı uyarısı yapıldı. Açıklama,"Özellikle geçmişte bazı takımlarla yaşanan olumsuzluklardan dolayı her maçta bu takımlara yönelik küfürlü tezahüratlar kabul edilemez. Aldığımız cezalarda bu takımlara yönelik tezahüratların ciddi payı olduğu kulübümüz tarafından temsilci raporları ve PFDK kararları incelenerek öğrenilmiştir. Taraftarlarımızı bazı takımlara yönelik takıntılara son vermeye davet ediyoruz.Aksi takdirde ligin ikinci yarısında bu gibi eylemlerle kulübümüze zarar verecek kişiler hakkında tespit yapılarak hukuki yollara başvurulacaktır." ifadeleriyle son buldu.

Güncelleme Tarihi: 10 Ocak 2015, 16:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER