Şehit Emniyet Müdürü Okkan adına karate turnuvası düzenlendi

DİYARBAKIR- Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Diyarbakır Karate İl Temsilciliği’nin de organize ettiği 24 Ocak 2001 yılında Diyarbakır’da uğradığı silahlı saldırı sonucu şehit düşen Diyarbakır Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan adına ilk olarak Diyarbakır’da Karate Turnuvası düzenlendi 

Şehit Emniyet Müdürü Okkan adına karate turnuvası düzenlendi

Gençlik ve Spor Hizmetleri İl müdürlüğüne bağlı Seyrantepe Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleşen Diyarbakır Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan adına Karate Turnuvası Diyarbakır ilinde ilk olarak Karate İl Temsilcisi Ahmet Yazar tarafından düzenlendi.  Turnuvaya Diyarbakır Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Mehmet Demir, Spor Şube Müdürü Akın Erim, Diyarbakır Büyükşehir Spor Daire Başkanı Mehmet Kesen ve Diyarbakır ili ve ilçelerinden toplamda 15 kulüpten 162 sporcu katıldı.


DESTEK PLAKETİ VERİLDİ
Diyarbakır Karate İl Temsilci ve Karate Milli takım Antrenörü Ahmet Yazar Ödül töreni öncesi konuşmasında Spora ve sporculara verilen desteklerinden dolayı Diyarbakır Gençlik ve Spor Hizmetleri İl müdürü Mehmet Demir’e, Spor şube Müdürü Akın Erim’e, Diyarbakır Büyükşehir Spor Daire Başkanı Mehmet Kesen’e, Diyarbakır Gençlik Spor Kulübü Başkanı Şehmus Kızılaslan’a ve katılım sağlayan hakemler ve antrenörlere teşekkür ederek günün anlam ve önemi taşıyan plaket takdim etti. 


BİR HAFTADA İKİ KARATE TURNUVASI 
24 Ocak 2001yılında Diyarbakır’da uğradıkları silahlı saldırı sonucu şehit düşen Diyarbakır Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan adına ilk olarak Diyarbakır’da turnuva düzenlenmekten onur ve mutluluk duyduğuna vurgu yapan Yazar, “Diyarbakır’da 3 gün önce Anadolu Yıldızlar Ligi’nin (ANALIĞ) ilk ayağı ve kulüpler arasında karate turnuvası düzenledik. Bir haftada iki tane karate ile ilgili etkinlik yaparak sporcularımızın daha çok tecrübe kazanmaları sağlamak ve bu tür karate turnuvalarda sporcular bir birleri tanımaları acısından çok önemli olduğunu ifade etmek istiyorum. Batı illerine baktığımız da maç eksiklerimizden dolayı çok gerilerinde kaldığımız gösteriyor. Çünkü kendi illerinde ve kendi aralarında kurmuş oldukları Karate liginin başarısı maçlara yansıdığını görüyoruz. Çünkü ne kadar maç o kadar tecrübe ve başarı kazandırıyor. Bizde il olarak bundan sonraki süreçlerde yapmayı planlıyoruz. Diyarbakır karate sporunda 4-5 yıldır büyük bir irme yakaladı. Bunun da meyvelerini almaya başladık. Daha çok çalışıp birlik ve beraberlik içinde el birliği ile başaracak gücümüz de var. Turnuvalarda desteklerini esirgemeyen sporun ve sporcuların devamlı yanlarında olan Diyarbakır Gençlik ve Spor Hizmetleri İl müdürü Mehmet Demir’e, Spor şube Müdürü Akın Erim’e, Diyarbakır Büyükşehir Spor Daire Başkanı Mehmet Kesen’e, Diyarbakır Gençlik Spor Kulübü Başkanı Şehmus Kızılaslan’a ve Diyarbakır ili ve İlçesinden katılım sağlayan 15 kulüpten 162 sporcu ve antrenörlerine bir daha teşekkür eder saygılarımı sunarım” dedi.


TURNUVA ŞAMPİYONLARI BELLİ OLDU 
Diyarbakır Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan adına ilk olarak düzenlenen Karate Turnuvasında klasman giren ilk dört kulüp ise şöyle;
Diyarbekirspor Karate Kulübü, Diyarbakır İl Birincisi Klasman Şampiyonu olurken, Diyarbakır Gençlik ve Spor Kulübü ikinci, Hasan Kaya Spor Kulübü üçüncü ve Kaya Spor Kulübü de dördüncü oldu.


 

Güncelleme Tarihi: 04 Şubat 2019, 16:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER