SİYASET SPORDAN UZAK DURMALI, SİYASİ AMBLEMLERİN YERİ STADYUMLAR OLMAMALI!

Diyarbakır takımlarına karşı rakip takım taraftarı hatta oyuncuları ve spor adamları, sporun birleştirici ruhunu unutarak olayı bir siyasi argüman ve provokeye dönüştürmeleri, insanları, tribünleri taraftarları kışkırtmaları ve sonrasında yaşanan olaylar ülke gündeminde. Herkes bu olayları konuşurken, olayın temeline, neden ve sonuç ilişkisine bakmamaları herşeyin üstüne sümen çekiyor.

SİYASET SPORDAN UZAK DURMALI, SİYASİ AMBLEMLERİN YERİ STADYUMLAR OLMAMALI!

HABERYİRMİBİR / ÖZEL HABER

Önce Amedspor Sakaryaspor maçında yaşanan tatsız olaylar ve kamuoyuna yansımaları sonrasında ise Diyarbekirspor'un rakibi Bağcılar Spor dün Diyarbakır'da galibiyeti sonrası soyunma odalarında çekilen resim aslında anlatılmak istenen resmin tam kendisi.

Diyarbakır takımlarına karşı beslenen kin ve öfke, sporun kardeşlik ve olayı altı üstü bir spor karşılaşmasından götürüp spor sahalarını sanki bir ceng meydanına çevirmesi işin bu kadar da basit olmadığını ortaya koyuyor. 

Spor sahaları son yıllarda özellikle Diyarbakır takımlarına karşı rakip takımların sporun birleştirici unsurlarını bir tarafa bırakarak siyasi argüman ve hareketlerle insanları ve bu ülkeye nifak tohumları ekmeleri, provoke etmeleri ve sonrasında yaşanan olaylar sporun ve skorun her zaman önüne geçiyor.

Aynı bayrak altında, aynı ülkede aynı topraklarda olan bu takımların birbirlerine karşı siyasi argumanları kullanarak spora siyaseti bulaştırmalarına birilerinin ARTIK dur demesi gerekmiyor mu?

Bunu yapan kulüpler ve sporcularla ilgili TFF'nin hassas davranması ve gerekli tedbirleri alması gerektiğine inanıyoruz. Bu konu sadece Sakaryaspor yada Bağcılar Kulübünün yakın zamanda yaptığı ve siyasi semboller ifade eden hareketleri kapsamıyor. Amedspor veya her hangi bir takımın gidip deplasmanda aldığı bir galibiyeti siyasi anlamlar yükleyerek toplumun hassasiyetlerini rahatsız edici eylemler dahi aynı şekilde Futbola hizmet etmediği gibi Futbolcular, yöneticilerin bu tür eylemleri Türk futboluna, Sporun kardeşliğine ve birliğine zarar vermektedir.

AŞAĞIDAKİ RESİM YORUMSUZ OLARAK YAYINLANIYOR... 

KARAR SİZİN....

Güncelleme Tarihi: 07 Mart 2019, 15:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER