Spor Bakanı Diyarbakır'da Gençlerle buluştu

Spor Bakanı Kasapoğlu Diyarbakır’da Kent Meydanında Sporcular ile buluştu. Gençlik ve Spor Bakanı Dr.Mehmet Muharrem Kasapoğlu, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Diyarbakır’a geldi. 

Spor Bakanı Diyarbakır'da Gençlerle buluştu


Bakan Kasapoğlu,  Olimpik bir branş olan kaykay, 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda sporseverlerle buluşacak, bu çerçevede Diyarbakır'a kaykay noktasında önemli bir merkez olarak kabul edileceği vurgu yaparak Diyarbakır kaykayla ilgili ulusal ve uluslar arası organizasyonunu gerçekleşmesi için yeni bir pist inşa edeceklerini ifade etti.. Diyarbakır Gençlik Spor İl Müdürlüğüne bağlı çeşitli dallarda kurs gören öğrencilereler ve Sporcular ile  bir araya geldi.Bakan Kasapoğlu, sporla birlikte barışın dilini teröre karşı, ayrımcılığa karşı, bağımlılığa karşı, uyuşturucuya karşı sanal bağımlılığa karşı kullanacaklarını söyledi.

 

 Bakan Kasapoğlu konuşması devamında   ''Diyarbakır’da yüzme havuzu olmayan ilçelerde yüzme havuzu sözü verdim, 6 ay içerisinde Diyarbakır'da havuzu olmayan ilçe kalmayacak sizlerle birlikte yüzme şampiyonları yetiştireceğiz. Bizler sporla birlikte barışın dilini sporun o evrensel barış dilini teröre karşı, ayrımcılığa karşı, bağımlılığa karşı, uyuşturucuya karşı sanal bağımlılığa karşı kullanacağız. Gençlerimiz çok daha diri bir zihinle çok daha sağlıklı vücutlarla geleceğe daha güçlü rekabet gücü daha yüksek, aydın bireyler olarak yetişecekler inşallah. Bu gördüğümüz tablo Diyarbakır'ın spor şehri olduğunu herkese ispat eden bir tablo bizde bunu, daha da ileriye taşıma noktasında karalıyız .Dedi.

Bakan Kasapoğlu ve beraberindeki protokol ile kaykay boyaması yaparak, kaykaylar üzerine desen verdi. Meydanda bulunan gençlere kaykay hediye eden Bakan Kasapoğlu, daha sonra Büyükşehir Belediyesi Öğretmen Evi'nde gençlerle bir araya gelerek soru cevap şeklinde sohbet etti.

Güncelleme Tarihi: 06 Mart 2019, 23:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER