STAT KONUSUNDA DESTEK GÖREMEDİK

Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor, basın ile buluştuğu kahvaltıdan sonra Genel Yayın Yönetmenimiz M. Yılmaz Bay’a çarpıcı açıklamalarda bulundu.

STAT KONUSUNDA DESTEK GÖREMEDİK
1,5 MİLYONLUK KENT, 1200 KİŞİLİK STAT!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor, basın ile buluştuğu kahvaltıdan sonra Genel Yayın Yönetmenimiz M. Yılmaz Bay’a çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor olarak Diyarbakır’da şeffaf, temiz bir yönetim anlayışıyla ve sadece futbol değil spora yönelik çalışmalar ele aldıklarını belirten Büyükşehir Belediyespor’da tesis konusunda ise haklı olarak dertli. İşte sohbette dikkat çekici konuşmalar.

AMACIMIZ FUTBOL DEĞİL SPOR


“ Bizim amacımız Diyarbakır’da sporu daha geniş kitlelere yaymak. Spor denildiğinde akla sadece futbol gelmemeli. Biz engelli kardeşlerimizinde, emekçi kadınlarımızında, çocuklarımızında içinde bulunduğu geniş kitlelere hitap eden tüm branşları kastediyoruz. Bunun için herkese sorumluluk düşüyor. Bizler iyi eğitim vermeliyiz. İyi eğitim için tesis şart. Önümüzde ki aylarda bizim tesisimiz bitecek. İnşallah buradan birçok Berivan’lar, Şirvan’lar, Burhan’lar yetiştirilecek. “

STAT KONUSUNDA DESTEK GÖREMEDİK


“ Şuanda ciddi ciddi yaşadığımız en büyük sıkıntı stat konusudur. Stat için Bakan Bey’e (Spor Bakanı) elden projemizi sundum. Ek tribün yapımı konusunda gerçekleştirdiğimiz projeyi sunduk. Ancak cevap dahi alamadık. Ne olumlu, ne olumsuz dönüş bile yapmadılar. Diyarbakır’ın profesyonel liglerde yer alan ekibinin stad sorunu ortada işte.Diski sahasına 5000 kişilik bütçe talebimiz yaklaşık 3 milyondu. Ne Sayın Bakan'dan ne de TFF'den bir dönüş olmadı. Tekrar dile getiriyoruz en azından kale arkasına ek tribün yapılması gerekiyor. Bunu bize yapmayacaklar, Diyarbakır kentine yapacaklar
Bunun için sadece 350 Bin TL' lik bir kaynak yeter. Bunun için yetkilileri duyarlı olmaya davet ediyoruz "

GENÇLİK SPOR SAHA BAKIMINI NEDEN YAPMIYOR?

“ Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne başvuruda bulunduk stadyumu kiralamak için. Ancak zemini çok kötü. Ciddi bir bakım yapılmadığı için, kimsenin umurunda değil. Ekip getirdik, en az bin milyar ( Trilyon )  bir yatırım yapmamız lazım. Gençlik Hizmetleri’nin elindeki bir stadyuma bu kadar yatırımı bizim yapmamız beklenir mi? Ayrıca Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bize 12,5 Bin Lira maç başı fatura çıkardı. Neden sahanın bakımını Gençlik Hizmetleri yapmıyor? Bu zemin her yıl sorun yaratmıyor mu? Tesis yok diyoruz, elimizde olanın bakımını yapamıyoruz ki tesis olsun. Yeni stadı mı bekliyorlar?  Yapılacak stadın daha temeli atılmadı diyelimki 2 ay içinde temel atıldı yapımı iki yıl sürecek bu sürede mevcut stad hizmet veremez durumda bu sebeple Gsim Atatürk Stadyumu'na bakım yapması gerekiyo"

HEDEF ŞAMPİYONLUK


“ Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor olarak, üç ana hedefimiz var.

1 – Tesis
2 – Şampiyonluk
3 – Ekonomik Özgürlük

Tüm bunları 3 yıl içerisinde sabır ile sağlam temeller atarak gerçekleştirmek istiyoruz.
Tesis sorununun bir kısmını çözeceğiz, ancak yeterli mi? Tabi ki hayır. Semt sahalarına yöneleceğiz. Her semtimizde saha olması gerekiyor ki çalışmalarımızı başlatmışız bu konuda. Tesis bu kentin en büyük eksikliğidir ve bu sorunu el birliğiyle çözmemiz gerekiyor. Ekonomik özgürlükse, kişilere bağlı kalmaması açısından çok önemlidir. Tüm bunları yaparken bu yıl ki en büyük hedefimiz ise şampiyon olarak bir üst lige çıkmak olacaktır. Kulübün yapısal olarak yaşaması ve tam profesyonel yönetilmesi için çalışmalarımızı yönetiyoruz. Belediye yönetimlerine veya kişilerin insiyatifine bırakılmadan kendi ayakları üzerinde duran güçlü bir yapı oluşturma çabamız var ve bunuda başaracağız."

TÜRKİYE’NİN EN CENTİLMEN TAKIMIYIZ

“ Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor, bir sistem takımıdır. İdareciler gelip geçecek, sistem kalacaktır. Biz bunu yaratıyoruz. Bu alanda ki emekçilerimiz olan futbolcular sadece top peşinde koşmuyor. Kitap okuyor, tartışıyor, fikirlerini belirtiyor.. Bu yüzden Türkiye’nin en centilmen takımı oluyoruz iki senedir. Amacımız sporun dostluğunu, barışını, kardeşliğini yansıtmak. Bu yüzden gittiğimiz bir çok yerde alkışlarla karşılanıp, alkışlarla uğurlanıyoruz. Büyükşehir Belediyespor, artık her futbolcunun ve teknik adamın gelmek istediği önemli bir konuma sahip kulüp olmuştır. Bunu kamplarda gördük. Her kulüp bizimle maç yapmak için girişimlerde bulundu. İstediğimiz sporcular tercih yaparken Büyükşehir Belediye Spor kulübünün güvenirliliği ve büyüklüğünün ön plana çıktığı prestijli bir kulüp haline geldi."

Güncelleme Tarihi: 26 Ağustos 2013, 02:15
YORUM EKLE
YORUMLAR
Vahap
Vahap - 11 yıl Önce

ben diyarbakır büyükşehir belediyespor'a haksızlık yapıkldığnı düşünüyorum. tesis konusunda. diyarbakırsporu talan etmişler.büyükşehir ise bu kişilerin kendi içine girmesine izin vermiyor.diyarbakırspor kalamdı ki tesis kalsın.büyükşehirde bu bölgenin takımı bu kentin takımı değil mi biz bri birimize gireceğimize diyarbakırsporu fesh edelim büyükşehiri destekleyelim bir kaç sene sonrada bu kulübü diyarbakırspor yapalım. işte o zaman belediye biz bu isimden rahatsız oluyorusz derse halk gereken cevabı verir diye düşünüyorum.
saygılarımla

SIRADAKİ HABER