TARAFTAR YASAĞI İSYAN ETTİRİYOR

Amedspor'a uygulanan deplasman taraftar yasakları isyan ettiriyor. Tuzlaspor maçı için de yasak geldi. Cumartesi günü oynanacak maça Amedspor'lu taraftarlar alınmayacak. Yasağa bölgedeki taraftar grupları tepki gösterdi.

TARAFTAR YASAĞI İSYAN ETTİRİYOR
 Tuzla İlçe Spor Güvenlik Kurulu,provokasyonlar yapılacağına dair ihbar ve istihbaratlar alındığına dikkat çekerek bu yüzden bu kararın alındığını bildirdi. Karara Amedspor’lu taraftarların yanı sıra bölgedeki kulüplerin taraftar grupları da tepki gösterdi. Yapılan açıklamalarda,bu gibi kararların sporda camialar arasında ötekileştirme ve ayrıştırmaya yol açtığı ifade edildi.  

Diyarbakırspor Azrailler Grubu,bölge kulüplerine yönelik baskı ve çirkin tutumlar sergilendiğini ifade etti.

‘Psikolojik Baskıya Maruz Kalıyoruz'

 Açıklamada,”Amedspor’a deplasman yasakları gittikçe çığırından çıkmakta ve çirkin bir hal almaktadır.Herhangi bir olay ortada yokken şiddetin önüne geçme bahanesi acizlikten başka birşey değildir.Diyarbakırspor taraftarına ise gittiği deplasmanlarda kavurucu sıcaklığa rağmen ne içecek ne de gıda satışı yapılmamakta ve burnumuzdan getirilmektedir.Ayrıca çirkin ve psikolojik baskılara maruz kalmaktayız. Gittiğimiz deplasmanlarda bomba arama köpekleri deplasman araçlarımıza sokulup bomba araması yapılmaktadır. Emniyet güçleri katı ve hoş olmayan davranışlar sergilemektedir ve ev sahibi taraftarlar tarafından ırkçı ve siyasi söylemlere maruz kalmaktadır.Yetkililerin biran önce bu tür sıkıntılara çözüm bulması tek temennimizdr.Tüm taraftarlarımızı ve halkımızı bu tür sıkıntılar karşısında dayanışmaya çağırıyoruz” ifadelerine yer verildi.

HABERYİRMİBİR ÖZEL HABERİDİR

Güncelleme Tarihi: 14 Eylül 2017, 13:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER