TEKNİK DİREKTÖR TURHAN ÖZYAZANLAR ŞANS FAKTÖRÜNE İNAMADIĞINI SÖYLEDİ

Spor Toto 2. Lig’de mücadele eden Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü Turhan Özyazanlar, kendisi için başarı ölçüsünün Türkiye’deki genel kabul gören tanımlamadan farklı olduğunu belirterek, şans faktörüne inanmayan bir düşüncesi olduğunu söyledi.

TEKNİK DİREKTÖR TURHAN ÖZYAZANLAR ŞANS FAKTÖRÜNE İNAMADIĞINI SÖYLEDİ
 Spor Toto 2. Lig'de mücadele eden Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü Turhan Özyazanlar, kendisi için başarı ölçüsünün Türkiye'deki genel kabul gören tanımlamadan farklı olduğunu belirterek, şans faktörüne inanmayan bir düşüncesi olduğunu söyledi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü Turhan Özyazanlar, ağırlıklı olarak, Spor Toto 3. Lig'den gelen futbolculardan kurulu kadronun değerinin arttığını kaydetti. Özyazanlar, "Ama başarı için bir başka tanım da konulan hedefe varabilmektir. Bu tanım, çeşitli parametreleri pek dikkate almadan yapıldığından, gerçekçi olmayabilir. Bu parametreler, çalışma koşulları antrenman sahası, kamp tesisleri, çalışan personelin işinin ehli oluşu, taraftar desteği, futbolcu ve teknik heyetin niteliği, ekonomik güç, ligi tanıyor olmak yani deneyim olarak düşünülebilir. Yani, başarı, bir birikim meselesidir. Biz, bu koşullara sahip olup olmamaya bakmaksızın başaramadık diyoruz ve zaman geçirmeden sorunlara teşhis koyup tedaviye geçmenin doğru olduğuna inanıyoruz" dedi.

Özyazanlar, kendi felsefesinde şansa, bahanelere, varsayımlara asla yer olmadığını vurgulayarak, "Biz çalışmaya, emeğin gücüne inanan insanlar olduğumuzdan hedefe varmalıydık diyoruz" ifadelerini kullandı.

"BUNDAN DAHA İYİSİ OLMAZDI"

Lige yeni çıkan takım oldukları için bir süre bocaladıklarını belirten Özyazanlar, lig ilerledikçe toparlandıklarını anlattı. Özyazanlar, şöyle konuştu:

"Bana hedefimiz sorulduğunda daha temkinli bir cevap verdiğimi söylemeliyim. Ne de olsa yeni ve bir üst lige çıkmıştık ve ısınma sürecimizde iddialı takımlarla aramız açılabilirdi, nitekim öyle de oldu. Çok doğal olan bu bocalama dönemimizde sağduyu, sabır, hoşgörü yerine panik oluşturulsaydı kötü günler de yaşanabilirdi. Hedefimiz sorulduğunda benim cevabım daha iyisi olmazdı dedirtmekti. Sanırım lig bitiminde sadece Diyarbakır da değil, tüm futbol camiasında bizim için daha iyisi olmazdı denilmektedir." - DİYARBAKIR

Güncelleme Tarihi: 06 Haziran 2014, 17:29
YORUM EKLE
YORUMLAR
ahmet çelebi
ahmet çelebi - 10 yıl Önce

yorum yapın diyorsunuz....... sanırım sizin fikirlerinizle uyuşmayan yorumu yayınlamıyorsunuz,üstelik kimseyi incitmeyen sadece kişisel görüşlerimi yazmıştım 2 kezdir yayınlamıyorsunuz olsun bizde vazgeçtik bu sevdadan sitenize uğramayız........olsun demekki bu olumsuz çarka yılmaz bay da girmiş.......

SIRADAKİ HABER