Türkiye, Bu Hareketi Konuşuyor

Daha önce Diyarbekirspor forması giyen ve devre arasında ismi Amedspor’la anılan Umut Dilek’in kritik maçta centilmenlik yaparak penaltıyı dışarı atması Türkiye’nin gündemine oturdu. Golcü futbolcu,”Ben o an galibiyeti değil, ahlaki olmayı düşündüm ve bunu yaptım” dedi.

Türkiye, Bu Hareketi Konuşuyor

3.Lig 3.Grup lideri Karaköprü Belediyespor ligde 43 puanla lider olarak zirvede yer alırken, geçen hafta sonu kendisini 10 puan geriden takip eden Tokat temsilcisi Erbaaspor’la deplasmanda 0-0 berabere kaldı.

Karaköprü Belediyespor bu karşılaşmadan eğer üç puan alabilseydi şampiyonluk için çok büyük bir adım atmış olacaktı. Ancak maçın skorunun önüne geçen olay, maçın kritik anlarında yaşanan centilmence tutum oldu. Bir pozisyonda sakatlık nedeniyle oyunun durduğunu sanan Erbaaspor’lu futbolcu ceza alanında topu elle kontrol edince hakem penaltı kararı verdi. Atışı kullanan Karaköprü Belediyespor’da Umut Dilek, teknik direktörü Besim Durmuş’un da  direktifiyle  topu dışarı atarak büyük takdir topladı.

Oyuncunun özellikle de en yakın rakiplerine karşı böyle bir hareket yapması futbol camiasında takdirleri kazanırken karşılaşma da 0-0’lık eşitlikle sonuçlandı. Puan farkı ise 10 puanda kalmaya devam etti.

“Ben Ahlaki Olanı Tercih Ettim”

Karaköprü Belediyespor’un golcüsü olan Umut,”Rakip oyuncu sakatlık nedeniyle oyunun durduğunu sanıp topu ceza alanında elle kontrol edince hakem penaltı verdi. Bu durumda gol atsaydık ahlaki ve vicdani olmazdı. Erbaaspor şampiyonluk yarışında takipçimiz ve rakibimiz olduğu  halde penaltıda topu bilerek dışarı attım. O an fair play’ı değil, ahlaki olanı düşündüm ve yaptım.” dedi.

Diyarbekirspor’da Forma Giydi

30 yaşındaki tecrübeli futbolcu 1994 yılında Mardin’in Mazıdağı ilçesinde dünyaya geldi. Kemer Tekirovaspor’da kariyerine başlayan futbolcu sonraki yıllarda Diyarbekirspor’a imza attı. Sonrasında Antalya Kemerspor ve Cizrespor’da da oynayan futbolcu Karaman Futbol Kulübü forması da giydikten sonra şimdi Karaköprü Belediyespor’da forma terletmekte. Oyuncunun kulübünde 21 numaralı formayı giyinmesi de dikkat çekmekte.

HABERYİRMİBİR ÖZEL HABERİDİR

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER