UMUT ASLAN, UMUT VERİYOR

Spor toto 3.lig 2. Grup kuluplerinden yeni transferlerinden Umut Aslan , Umut veriyor,

UMUT ASLAN,  UMUT VERİYOR
 Yeni transferlerden  Umut Aslan,yıllar önce İzmir’e göç eden Diyarbakır Kulp’lu bir ailenin çocuğu. 1993 doğumlu olan Umut,futbola 2005 yılında Fenerbahçe alt yapısında başladı. Fenerbahçe alt yapısında 6 yıl kalan Umut, ilk transferini 2012 yılında 3.Lig ekibi Adıyamanspor’a yaptı. Sezon sonunda Adıyamanspor’dan ayrılan Umut,2013-2014 sezonunda yine 3.Lig’de Kemer Tekirovaspor formasını giydi. Burada da başarılı bir sezon geçiren Umut, en büyük çıkışı geçen sezon Ankara Demirspor’da gerçekleştirdi.

 

ANKARA DEMİRSPOR’U ŞAMPİYONLUĞA TAŞIDI

37 maçta forma giyerek istikrar abidesi olan Umut, rakip ağlara 7 gol bıraktı. Play-Off finalinde Sakaryaspor’a ilk golü atarak takımını 2.Lig’e taşıyan isimlerin başında geldi.
3 kez genç milli takımların da formasını giyen Umut Aslan,kariyerinde 141 resmi maça çıkarak 24 gol kaydetti. Orta alanda forvet arkası olarak oynamanın yanı sıra sol ve sağ açık olarak da görev yapabiliyor.

2.LİG VE 3.LİG TAKIMLARININ GÖZDESİYDİ

2.Lig ve 3.Lig takımlarının gözdesi olan Umut, ailesinin de teşviki ile ‘Her Diyarbakır’lının hayalidir’ dediği Diyarbakırspor’u (Diyarbekirspor) tercih etti. En büyük hedefi, ikinci şampiyonluğu burada yaşamak. Umut,”Ankara Demirspor’da şampiyon olduk ama bunun tadını çıkaramadık. Başarı taraftar ile paylaşılırsa anlamlı olur. Ankara’da taraftar olmadığı için sadece biz futbolcular,teknik heyet ,yöneticiler ve personel sevinebildik.

‘AİLEMİN HAYALİNİ GERÇEKLEŞTİRDİM’
Diyarbakır’da elde edeceğimiz şampiyonluğun yankıları farklı olacak. Bunu hayal etmek bile güzel. Bu mutluluğu yaşamak ve yaşatmak için kendi memleketimi tercih ettim. Başarı için tüm imkanlar mevcüt. Bize düşen çok çalışarak başkanımızın,kulübümüzün ve taraftarlarımızın beklentilerine karşılık vermektir. Hep beraber önemli başarılara imza atacağız. Beni isteyen çok takım oldu ama hem kendi isteğim hem de ailemin isteği ile Diyarbakır’ı tercih ettim.” dedi.

Güncelleme Tarihi: 15 Temmuz 2015, 19:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER