Umut'un Çabası Sonuç Verdi

Diyarbakır Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Abdullatif Umut, Diyarbakırla ilgili önyargıları kırmak için Türkiye’de farklı dallarda faaliyet gösteren 50 spor federasyonuna mektup yazarak şehre davet

Umut'un Çabası Sonuç Verdi
Diyarbakır Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Abdullatif Umut, Diyarbakırla ilgili önyargıları kırmak için Türkiye'de farklı dallarda faaliyet gösteren 50 spor federasyonuna mektup yazarak şehre davet etti. "Gelin etkinliklerinizi şehrimizde yapın, şehrimizi yakından tanıyın" diyen Umut'a çok sayıda federasyon olumlu yanıt verdi. Umut'un daveti üzerine Diyarbakır'da son 4 ayda 6 ayrı federasyonun şampiyonluk müsabakaları yapıldı, 4 federasyon ise şampiyonluk maçlarını Diyarbakır'da yapmak için sıraya girdi. Umut, Diyarbakır'da yapılan müsabakalar sayesinde şehre 4 ay içerisinde 3 bine yakın sporcunun geldiğini söyledi.

Diyarbakır Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Abdullatif Umut, "Diyarbakır'da ağırladığımız sporcular şehrimizin birer gönüllü elçisi olarak memleketlerine döndüler." dedi. Umut, Diyarbakır'da sporun hemen her branşında aktif olarak faaliyet gösteren kulüpler ve bunların bünyesinde çoğu milli olmak üzere çok sayıda sporcunun olduğunu dile getirdi.

Diyarbakır'ın ‘gençlik ve spor' bakımından Türkiye'nin en zengin yerlerinden biri olduğunu anlatan Umut, bu potansiyeli değerlendirmek için büyük çaba gösterdiklerini kaydetti. Spor amacına uygun olarak dostluk ve kardeşliğin pekişmesi için çaba içerisinde olduklarını anlatan Umut, bunun için bakanlığın öncülük ettiği proje kapsamında batı illerine çok sayıda öğrenci gönderdiklerini dile getirdi. Batı illerine giden öğrencilerin oradaki turistik ve kültürel yerleri gezdiğini dile getiren Umut, batı illerinden sporcuları ya da öğrencileri de Diyarbakır'a davet ettiklerini belirtti.

Bunun için Türkiye'de sporun farklı dallarında faaliyet gösteren 50 federasyona mektup yazdığını kaydeden Umut, " Mektubumuzda Diyarbakır'ın güzelliklerine değendik, onları şehrimize davet ettik. Onlara ‘Gelin etkinliklerinizi şehrimizde yapın, dostluk, barış ve kardeşlik kazansın' dedik. Federasyonlar davetimize cevap verdi ve çok sayıda etkinliklerini Diyarbakır'da yapmak istediklerini dile getirdiler." şeklinde konuştu.

Davet mektubunu sene başında yazdığını anlatan Umut, son 4 ay içerisinde Diyarbakır'ın okul sporlarının hemen hemen bütün müsabakalarına ev sahipliği yaptığını vurguladı. Umut, " Futbol, hentbol, futsal, halk oyunları şampiyonlukları şehrimizde yapıldı. Ayrıca Bedminton, Atıcılık ve Çim Hokeyi Federasyonları da önümüzdeki günlerde Türkiye şampiyonluklarını şehrimizde yapacak." dedi.  
Güncelleme Tarihi: 09 Mayıs 2013, 14:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER