Vali Karaloğlu Spora Umut Oldu

Valiler kararnamesiyle Antalya Valisi iken Diyarbakır Valisi olarak atanan Münir Karaloğlu’nun sporsever kimliği, sporda uzun yıllardır başarıya hasret kalan Diyarbakır için umut oldu. Kentteki spor taban birlikleri ve spor adamları, Vali Karaloğlu’ndan beklentilerinin yüksek olduğunu ifade ederken,en büyük beklenti ise 52.yılını kutlamaya hazırlanan Diyarbakırspor’a sahip çıkılması.

Vali Karaloğlu Spora Umut Oldu


Görev yaptığı şehirlerde spora ve kent takımlarına sağladığı destek ile dikkat çeken,son olarak Antalya’da Antalyaspor’a her türlü desteği vermesiyle öne çıkan Vali Münir Karaloğlu,Diyarbakırspor’un önce Süper Lig ve  sonra 1.Lig’den düşmesiyle 10 yıldır Türkiye’nin en büyük iki liginde temsil edilmeyen Diyarbakır için umut oldu.
Sporsever kimliği ile bilinen Vali Karaloğlu’nun turizm kenti Antalya’nın sporla tanınmasına sağladığı katkıyı, tarih ve medeniyetler kenti olan Diyarbakır’da da devam ettireceğine inandıklarını belirten kentteki spor adamları beklentilerini açıkladı.
“Görev Yaptığı Her Yerde Spora Destek Verdi”
Diyarbakır Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Remzi Dayan, Vali Karaloğlu’ndan en büyük beklentilerinin spora ve sporcuya destek vermesi olduğunu söyledi. Dayan,”Sayın valimizin Antalya ve daha önce görev yaptığı şehirlerde spora sağladığı katkıları biliyoruz. Sporsever kimliği, sporda başarıya hasret kalan şehrimiz için de umut oldu. 2  milyonluk kentimizin 33 bin seyirci kapasiteli dev bir stadı var ama bu stadın içini dolduracak üst liglerde takımımız yok. Amatör sporun önemli sorunları bulunuyor. Vali beyden önemli hamleler ve icraatlar bekliyoruz. Kendisinden umutluyuz.” dedi.
“Diyarbakırspor’a Destek Olmasını Bekliyıruz”
Güneydoğu Spor Yazarları Derneği (GSYD) Başkanı Mehmet Yılmaz Bay, Vali Karaloğlu’nun spor ve sosyal faaliyetler bakımından umut verici bir profile sahip olduğunu dile getirerek en büyük beklentilerinin kentin ve bölgenin ortak paydası olan Diyarbakırspor’a sahip çıkılması olduğunu söyledi. Diyarbakırspor’da başarılı olmuş eski yöneticilere ve iş insanlarına da seslenen Bay,”Görev yaptığı her şehirde spora büyük destek sağlamış olan,sporu çok iyi bilen sayın valimizin bu yönünü Diyarbakır’ımız için büyük bir şans ve umut olarak değerlendiriyoruz. 52 yıllık şanlı mazisinde bölgenin spordaki gururu ve ortak paydası olmuş Diyarbakırspor’a sahip çıkılmasını istiyoruz. Türkiyenin ve bölgenin Diyarbakırspor’a ihtiyacı var. Aynı şekilde geçmişte başarılı olmuş yöneticilerin ve iş insanlarının da artık aktif bir şekilde kentin yeniden ayağa kalkmasına katkı sunması lazım.” diye konuştu.
“Genç Nüfüsün Sportif Başarıya İhtiyacı Var”
Diyarbakır Masterler Birliği Başkanı Veysi Akar ise kentin kurtuluşunun Diyarbakırspor ruhunun yeniden canlandırılması olduğunu kaydetti. Vali Karaloğlu’nun bu konuda adımlar atmasını beklediklerini belirten Akar,”Nufüsünün yarıdan fazlası genç olan kentimiz maalesef sporda çok gerilerde. Gençlerin neredeyse tamamı bırakalım Süper Ligi,1.Ligi bile yaşamadı. Tesis sorunumuz elbette var ama bana göre en büyük eksiğimiz sporu ayağa kalkacak,liderlik yapacak bir iradenin eksikliğidir. Sayın Valimiz görev yaptığı şehirlerde bu misyonu başarıyla yerine getirdi. Diyarbakır’da da bunu fazlasıyla yapacağına inanıyoruz. Diyarbakır’ın Diyarbakırspor’a ihtiyacı var. Diyarbakırspor yeniden üst liglere dönerse bölgede spor gelişecektir” ifadelerini kullandı.

Taraftarladan Mesaj Var
Diyarbakırspor’da forma giymiş olan  eski futbolcular , görev yapmış olan eski futbolcular ve taraftarlar da Vali Karaloğlu’ndan Yeşil-Kırmızılı kulübe destek olmasını beklediklerini kaydettiler. 24 Haziran Perşembe günü 52.yılını kutlayacak olan Diyarbakırspor’un taraftarları,”Sayın valimizden müjdeli bir haber bekliyoruz. Diyarbakırspor’a destek olarak Diyarbakır’da sporu yeniden ayağa kaldıran efsane isim olarak tarihe geçebilir” dediler.

HABERYİRMİBİR ÖZEL HABERİDİR

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER