VE ATEŞ YAKILDI!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor'un isim değişikliği ile ilgili ilk ateş yakıldı. Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor Kulübü Başkanı Metin Kılavuz'un başkanlık yaptığı Spor Meclisi toplantısında çok önemli kararlar alındı.

VE ATEŞ YAKILDI!
Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor'un isim değişikliği ile ilgili ilk ateş yakıldı. Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor Kulübü Başkanı Metin Kılavuz'un başkanlık yaptığı Spor Meclisi toplantısında çok önemli kararlar alındı.

4 BAŞLIKLI GÜNDEM!

Sümer Park Toplantı Salonunda bir araya gelen Spor Taban Birlikleri, Yerel Gündem Spor Meclisi'nin gündeminde ki konuları tartıştı.Metin Kılavuz'un başkanlık ettiği toplantıya Sitemiz Genel Yayın Yönetmeni Yılmaz Bay'ın yanı sıra basının önde gelen isimleri, Türkiye Futbol Federasyonu Bölge Müdürü Serkan Bayhan, Amatör Spor Kulüpler Federasyonu (ASKF) Başkanı Remzi Dayan, Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği Diyarbakır Şube Başkanı A.Samet Karakaş, Spor Meclisi üyeleri ile Spor Taban Birlikleri katıldı.
  • Genç Ruhlular Ligi
  • Spor Konferansı
  • Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor'un stat ve tribün sorunu
  • Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor'un isim değişikliği
ile ilgili konuların konuşup tartışıldığı toplantıda çok önemli kararlar alındı.

İSİM DEĞİŞİKLİĞİ

Gündemin ilk maddesi olan Genç Ruhlular Lig'inin 15 Mayıs'ta başlatılması kararının alındığı toplantıda bu etkinliğin adı da değiştirildi. Yıllarca ' Genç Ruhlular Lig' adı altında etkinlik gerçekleştirilen Yerel Spor Meclisi 21, bu organizasyonun adını ' Surlar Ligi' olarak değiştirdi. 15 Mayıs'ta başlayacak olan etkinliğin detayları ise önümüzde ki günlerde açıklanacak.

SPOR KONFERANSI

Türkiye'de sadece Diyarbakır'da Yerel Spor Meclisi 21 tarafından gerçekleştirilen spor konferansı adeta geleneksel haline geldi. Geçen sezon bir birinden önemli konu ve konuklarıyla tamamen demokratik ortamda tatışmaların yaşandığı konferansa bu sene Eylül ayında bir çalıştay kurulup Ekim ayında başlatılması kararlaştırıld. Eylül ayında kurulacak olan çalıştay konferansa katılacak olan isimleri ve organizasyonu belirleyecek.

STAT SORUNU

Şampiyon Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor'un büyük sorunu olan Stat konusuda toplantı da tartışılan konulardan birisiydi. Kimi üyelerin Atatürk Stadyumu önerisini getirdiği toplantıda Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor yönetimi almış olduğu karar neticesinde mevcut stadyuma 5 Bin kişilik ek tribün daha yaptıracak. Türkiye Futbol Federasyon'u ile Gençlik Hizmetleri ve Spor Bakanlığına başvurduklarını belirten Kılavuz'a Spor Meclisinden de büyük destek geldi.

İLK ADIM ATILDI

Daha önce gündeme gelen isim değişikliği ile ilgili ilk resmi adım bugün atıldı. Spor Meclisinde oldukça tartışmalı fikir alışverişinin yaşandığı toplantıda yeni sezona kesinlikle yeni isimle girileceği belirtildi. Uzun ve hararetli tartışmaların yaşandığı toplantıda farklı isim önerileride tartışıldı. Sonuç olarak dört farklı ismin kaldığı toplantı da son kararı halkın vermesi kararlaştırıldı. Mayıs ayı içerisinde Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor ismi ;
  1. Diyarbekirspor
  2. 1968 Diyarbakırspor
  3. Amedspor
  4. Diyar Amed Spor
bu dört isimden biri olacak. Armasının ise şimdilik olduğu gibi kalmasına karar verildi. Arma konusunda sitemize açıklamada bulunan Metin Kılavuz, " Bilindiği gibi biz Diyarbakır'ı temsil ediyoruz. Diyarbakır'ı simgeliyoruz. Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor armasını ele aldığımızda kentimizle özdeşleşmiş surları görüyoruz. Kenti çevreleyen surların içerisinde ise çift başlı bir güvercin var. Güvercinin anlamı barıştır. Bu anlamlardan yola çıkarak ablemin aynen kalmasını doğru bulduk" dedi. Mayıs ayı içerisinde yapılacak olan kongrede Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor ismi değişecek ve yeni sezona yeni ismi ile giriş yapacak. Ayrıca mevcut renge yeşil rengi de eklenecek.

YILMAZ BAY ÖZEL HABER
Güncelleme Tarihi: 26 Nisan 2013, 11:56
YORUM EKLE
YORUMLAR
Cemal DOĞRUL
Cemal DOĞRUL - 11 yıl Önce

her şeyin hayırlısı diyelim.benim düşüncem takimin ismi belediye diyarbakirspor olsun.

SIRADAKİ HABER