Yeni Diyarbakırspor Şampiyonluğunu Halaylarla Kutladı

Spor Toto 3'üncü ligde mücadele eden Diyarbakırspor küme düşerken, Bölgesel Amatör Lig'de 'Yeni Diyarbakırspor' adıyla mücadeye eden takımı şampiyon olarak Türkiye 3'üncü Ligi'ne yükseldi.

Yeni Diyarbakırspor Şampiyonluğunu Halaylarla Kutladı

YEŞİL-KIRMIZI COŞKU

Yeni Diyarbakırspor, 3.Lig’e çıkışını müzik şöleni ile kutladı.

Sahne alan sanatçılar seslendirdikleri türkülerle davetlileri coşturdu. Şampiyon teknik heyet ve futbolculara plaket ve madalya verilirken,bundan sonraki hedefin de her yıl bir üst lige çıkmak olduğu ifade edildi. 

ŞÖLENE KATILIM YÜKSEK OLDU

Spor Toto 3.Lig’e çıkışını kutlayan Yeni Diyarbakırspor,Kaplan City’deki şölende yalnız bırakılmadı. AK Parti Milletvekili Oya Eronat,Vali Yardımcısı Cemal Hüsnü Kansız,Emniyet Müdürü Recep Güven,Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü A.Latif Umut,Gençlik ve Spor Hizmetleri Eski İl Müdürü İslam Çetin, TFF Bölge Müdürü Serkan Bayhan,AK Parti Kayapınar İlçe Başkanı Mehmet Ali Kırsaçlı, ASKF Başkanı Remzi Dayan,Büyükşehir Belediyespor Futbol Şube Sorumlusu Cemal Doğrul,TÜFAD Şube Başkanı Samet Karakaş, spor taban birliklerinin yöneticileri, antrenörler,amatör kulüp yöneticileri ve çok sayıda sporseverin katıldığı şölende şampiyon takımın teknik adam ve futbolcularına plaket ve madalyaları verildi. 

‘ŞEHİR TAKIMA SAHİP ÇIKMALIDIR’

Kulüp Başkanvekili Mehmethan Akan,Başkan Feyzi İlhanlı’nın maddi olarak,futbolcular ve teknik heyetin de sahada alın teri akıtarak haklı bir başarıyı kente kazandırdığına dikkat çekerek, renkleri Yeşil-Kırmızı olan takımın bundan sonra desteklenmesi gerektiğini söyledi. Hazırladığı uzun bir listeyi okuyarak şampiyonlukta pay sahibi olan tüm dinamiklere tek tek teşekkür eden Akan,”Diyarbakır’a yeni bir anlayış getirmeye çalışıyoruz. Bu anlayışta Diyarbakırlılığa yakışır duruş,gelen takımlara karşı centilmence davranmak var. Bu anlayışta kimseden dilenmeden kulüp yönetmek ve verdiği parayı borç değil bağışlamak var.

‘KİMSENİN DEĞİL HALKIN TAKIMIYIZ’

Bu maddi imkanları sağlayan bir başkan ve bu anlayışa hizmet eden bir yönetim var.Tüm bölgeyi kucaklamaya çalışacağız. Bu kulüp eğer herkes destek olursa tertemiz bir imajla kısa zamanda mücadele ettiği ligleri çıkarak Diyarbakır’ın gururu ve umudu olacaktır. Takım bizimdir gibi bir anlayışımız asla yok. Biz sadece kentin hizmetkarıyız,vefa borcumuzu ödüyoruz. Bu takım Diyarbakır halkınındır. Adı üzerinde Diyarbakırspor,kendini Diyarbakırlı hisseden herkese burada yer var.Şampiyonluk kutlamasına her kesimi davet ettik. Bizi yalnız bırakmayanlara teşekkür ediyoruz. Mazeret bildirerek katılmayanların gönüllerinin de bizimle olduğunu biliyoruz.” dedi. 

ERONAT :’TABLODAN ÇOK ETKİLENDİM’

Kutlamalara katılan AK Parti Milletvekili Oya Eronat,Vali Yardımcısı Cemal Hüsnü Kansız ve İl Emniyet Müdürü Recep Güven de birer konuşma yaparak  Yeşil-Kırmızılıları kutladı. Eronat,”Diyarbakırspor’a gönül veren bir aileden geliyorum. Rahmetli babam ve oğlum Diyarbakırspor’u çok severdi. Diyarbakırspor’un ara vermeden üst üste 3.Lig’den 1.Lig’e çıkan dünyadaki ikinci takım olduğunu hiç unutmam. Yeşil-Kırmızı sevgisini bilirim. Bu takımın rengi,arması ve adı çok hoşuma gitti. Buradaki coşkuyu görünce çok duygulandım. Bu başarıda emeği olan herkesi kutluyorum. Bu kentin temsilcisi olarak üzerime düşeni yapacağım,sevgili Diyarbakırlı hemşerilerimiz de bu takıma sahip çıkacaktır.” İfadelerini kullandı.

KANSIZ :’BU TAKIMLA GURURLANDIK’

Vali Yardımcısı Cemal Hüsnü Kansız ise Y.Diyarbakırspor’un maçlarına fırsat buldukça gittiğini ifade ederek elde edilen başarıdan dolayı gururlandıklarını kaydetti. Kansız,”Emek,azim ve her şeyden önce inanç olmadan başarı gelmez. Y.Diyarbakırspor bu başarıyı elde etmişse bunda bu faktörler var. Fırsat buldukça başarısını takip ettik ve gururlandık. Kendilerini yürekten kutlarım. Ancak bununla yetinmemeleri lazım. Öyle görüyorum ki onların da bu ligde kalmaya niyeti yok,daha üstleri hedefliyorlar. Kent dinamikleri bu takıma destek olmalıdır.” dedi.

Emniyet Müdürü Recep Güven ise Y.Diyarbakırspor’un şampiyon olmasından dolayı heyecan duyduğunu belirterek,bunun bir başlangıç olduğunu,doğru adımlar ve planlama ile daha büyük hedeflere ulaşacağına inandığını ifade etti,şampiyonlukta emeği olan yönetim,teknik heyet ve futbolcuları kutladı. Güven,gelecek sezon takımın maçlarını takip edeceğini de dile getirdi.

TEKNİK HEYETE BÜYÜK ALKIŞ

Gelen konuklara değişik ikramların yapıldığı şölende sahne alan Mehmet Şanlı,Şeyda Perinçek ve Baoz Midyatlı gibi sanatçılar seslendirdikleri türkülerle kutlamalara renk kattı.

Teknik heyet ve futbolcular,davetlilerle beraber uzun bir halay oluşturarak şampiyonluğu doyasıya kutlarken,madalya töreni sırasında takımın başında çıktıkları 11 maçı da kazanarak kırılması güç bir rekora imza atan Faruk Türk-Hüseyin Kaya-Halil Kaçmaz üçlüsünden oluşan teknik heyet uzun süre alkışlandı. Madalya dağıtım töreni sırasında da duygu dolu anlar yaşandı.

Ayhan YAŞAR

 

Güncelleme Tarihi: 21 Nisan 2013, 02:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER