Yeni Diyar'da Transfer Harekatı

Yeni Diyarbakırspor’da transfer için düğmeye basıldı. Teknik direktörlük için Şeref Mesut Özşan ile prensipte anlaşıldığı ifade edilirken,2.Lig ve 3.Lig’lerdeki takımlarda forma giyen bir çok futbolcu ile temaslarda bulunulduğu öğrenildi.

Yeni Diyar'da Transfer Harekatı

YENİ DİYAR’DA TRANSFER HAREKATI

Yeni Diyarbakırspor’da transfer için düğmeye basıldı. Teknik direktörlük için Şeref Mesut Özşan ile prensipte anlaşıldığı ifade edilirken,2.Lig ve 3.Lig’lerdeki takımlarda forma giyen bir çok futbolcu ile temaslarda bulunulduğu öğrenildi.

TAKIMLARINDA OYNAYAN İSİMLER

Gelecek sezon Spor Toto 3.Lig’de zirve mücadelesi vermenin hesaplarını yapan Yeni Diyarbakırspor’da transfer için ilk adımlar atıldı. Teknik direktörlük için daha önce Anadolu Üsküdar ve Beylerbeyi gibi takımlarda çalışan Şeref Mesut Özşan ile görüşme yapılarak prensipte anlaşıldığı belirtilirken,iç transferde Ahmet Gülsever,Hacı Kılıçarslan,Hamit Kılıç ve Ramazan Kaya’nın takımda tutulmasına karar verildiği,dış transferde de 2.Lig ve 3.Lig’deki çeşitli takımlarda forma giyen futbolcularla ön görüşmeler yapıldığı kaydedildi. Bu futbolcular arasında 2.Lig’de kendi takımlarının ideal kadrosunda yer alanların da olduğu ve 3.Lig’de ise Play-Off’a kalan takımlardaki futbolcular olduğu dile getirildi.Diyarbakırspor’dan Mustafa Kuru ve B.Bingölspor’dan kaleci Selçuk transfer listesinde ilk sıralarda yer alırken,kulüpleriyle bonservis sorunu olan diğer futbolcuların isimleri bu yüzden gizli tutuluyor.

‘YENİ DİYAR KİMSEYE ALTERNATİF DEĞİL’

Yeni Diyarbakırspor,amatöre düşen Diyarbakırspor ve 2.Lig’e çıkan Büyükşehir Belediyespor’a alternatif olduğu yönündeki iddialardan rahatsız. Yeşil-Kırmızılı kulübün başkanvekili Mehmethan  Akan,hiçbir camia ve kulübe alternatif olmadıkları gibi kimseyle çatışma içinde de olmayacaklarını söyledi. Akan,”Diyarbakırspor, 45 yıllık mazisi olan bölgenin en önemli değeridir. Bugün düştüğü duruma herkes kadar üzülmekteyiz. Başkanımız Feyzi İlhanlı,2009’da talip oldu ancak o zamanki şartlar önünü tıkadı. Yeni Diyarbakırspor,Diyarbakırspor’un alternatifi değil,aksine bu büyük camiaya olan saygı ve sevgisinden dolayı adını ve renklerini aynı şekilde belirlemiştir. Büyükşehir Belediyespor kardeş kulübümüzdür. Onların 2.Lig’e çıkmasından dolayı büyük mutluluk duyduk. Yönetiminde saygı duyduğumuz değerli insanlar var. Şampiyonluk yemeklerine ve kutlamalarına katıldık. Onlar da bizim kutlamamıza katıldı. Devre arasında oyuncu transfer ettik,gerekli kolaylığı sağladılar. Bundan sonra da iyi ilişkiler içinde olmak istiyoruz.

‘BİRBİRİMİZE GÜÇ VERMELİYİZ’

Kentin 2 profesyonel kulübü olarak birbirimize güç vermek zorundayız. Hiç kimse bizi karşı karşıya getiremez. Çatışma kültürü bu kente sporda bir şey kazandırmaz,çok şey kazandırır. Daha çok profesyonel takımımız olmalı ve bunlar hedef büyütmeli. Büyükşehir Belediyespor’un hedefi artık PTT 1.Lig,bizim de gelecek sezon 2.Lig’e çıkmaktır. Kulüplerimiz farklı olsa da aynı kentin insanlarıyız,Diyarbakır’ı temsil ediyoruz. Aynı şekilde Bölgesel Amatör Lig’deki bölge takımlarına ve amatör kulüplerimizle de sıcak diyaloğlar,iyi ilişkiler geliştireceğiz. Bizim tek düşüncemiz var ; o da başarıya hasret Diyarbakır’a Diyarbakırspor adıyla ve Yeşil-Kırmızılı renklerle başarılar kazandırmaktır. Birileri bizi polemiklerin içine,çatışma ve ayrıştırmanın tarafı haline getirebilir ama biz asla bu tuzağa düşmeyeceğiz. ” dedi.

HABERYİRMİBİR ÖZEL HABERİDİR

Güncelleme Tarihi: 11 Mayıs 2013, 14:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER