Yeni Lig, Yeni Kadro

Büyükşehir’de 2.Lig’e çıkan kadrodan sadece 8 isim kalırken,Y.Diyarbakırspor;3.Lig’e yükselen kadrodan iz bırakmadı. Şampiyonluk hedefleyen iki takım,toplam 35 transfer yaptı.

Yeni Lig, Yeni Kadro
Büyükşehir’de 2.Lig’e çıkan kadrodan sadece 8 isim kalırken,Y.Diyarbakırspor;3.Lig’e yükselen kadrodan iz bırakmadı. Şampiyonluk hedefleyen iki takım,toplam 35 transfer yaptı.

EN ÖNEMLİ KAYIP GOLCÜ EMRAH

Mücadele edeceği Spor Toto 2.Lig Kırmızı Grup’ta şampiyonluk ;bu olmazsa ilk 5 arasına girerek Play-Off’tan PTT 1.Ligi’ne çıkmayı hedefleyen Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor’un geçen sezon 3.Lig’de uzak ara şampiyon olan kadrosundan en önemli kaybı Boluspor’a giden Emrah Metoğlu. Geçen sezon 21 gol atarak şampiyonlukta pay sahibi olan ve aynı zamanda 3.Lig’in en fazla gol atan 3 futbolcusu arasında yer alan Emrah’ın yanı sıra Emrah Çalışlar,Burak,Savaş,Caner,Emre Batı,Halil,Hüsnü,Nedim,Nezir,Ömer Nazilli,Anıl ve gibi isimler başka takımlara gitti.

9 İÇ,13 DIŞ TRANSFER YAPTI

Şampiyon kadrodan Hakan Akman,Samet,Kamil,Erhan Eren,Sercan,Serdar Deniz,Ercüment ve Yusuf takımda kalırken,bu 9 isme dış transferde alınan 13 futbolcu ve alt yapıdan gelen genç isimler ilave edildi. Büyükşehir Belediyespor, dış transferde Fethiyespor’dan Bülent Kalecikli, Alanyaspor’dan Semavi Özgür, Kızılcahamamspor’dan Erhan Yıldırım ve M.Uğur Tülümen, İskenderun Demirçelik’ten Mert Somay, Ankara Demirspor’dan Veysi Öz, Alanyaspor’dan Levent Taşkın, Beylerbeyi’nden Alptekin Teytey, Tokatspor’dan Ozan Solak, Torku Konyaspor’dan İrfan İldiz, Hatayspor’dan M.Fuat Gölbaşı, Bugsaşspor’dan Mustafa Özgen ve Belediye Vanspor’dan Ali Kurt’u renklerine bağladı.

YENİ DİYAR SIFIRDAN KADRO KURDU

Spor Toto 3.Lig 3.Grup’ta şampiyon olmak veya ilk 5 arasına girip Play-Off’tan 2.Lig’e çıkmanın hesaplarını yapan Yeni Diyarbakırspor ise kadrosunu tamamen yeniledi. Geçen sezon 3.Lig’e çıkan kadroda kimse kalmazken,şu ana kadar 22 transfer yapıldı. Diyarbakırspor’dan Hasan İnci ,Mustafa Kuru,İbrahim Tekçi ve Bilal,Bozüyükspor’dan İbrahim İdis,Diyarbakır Büyükşehir’den Hüsnü,Ünyespor’dan Samet Hasan,B.Vanspor’dan Baran ve Akın,Ankara Şekerspor’dan Rıdvan,Ç.Dardanelspor’dan Uğur,Sivasspor’dan Gökhan,Gaziosmanpaşa’dan Emrah ,Karabükspor’dan Ceyhun,İstanbul Güngören’den Hüseyin,Tarsus’tan Hasan Fidan,Beşiktaş’tan Halim,Diyarbakır Yeniköyspor’dan Ahmet Zorlu,Giresunspor’dan Atilla Erel,Denizli Belediyespor’dan Ali Üçkulak,Hacettepe’den Doğan Kılıç ve Körfez F.K’den Serkan Demirol’u kadrosuna dahil etti.

ÖZYAZANLAR 3.YILINDA,ALTUNSOY İLK KEZ

Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor,teknik kadroda tercihini istikrardan yana kullandı. 2011-2012 sezonunda takımın başına gelerek 2011-2012’de takımı Play-Off’a çıkaran ancak 2.Lig’i kaçıran,geçen sezon ise takımı 2.Lig’e taşıyan Turhan Özyazanlar,takımın başında 3.sezonunu yaşayacak. Özyazanlar’ın yardımcıları da yine Erdal Elgörmüş ve Ramazan Erim.

Yeni Diyarbakırspor ise futbolcu kadrosunun yanı sıra teknik kadroda da yeni isimlerle lige hazırlandı. Tokatspor’da başarılı dönemler yaşayarak 4 kez 2.Lig’de Play-Off oynatma başarısını gösteren Namık Altunsoy ilk kez 3.Lig’de takım çalıştıracak. Deneyimli hocanın yardımcılıklarını Engin Selvi, Hüseyin Kaya ve Yılmaz Dağ yapacak.

MALZEMECİ VE MASÖRLER DE DEĞİŞTİ

Yeni Diyarbakırspor bir diğer değişikliği ise malzemeci ve masör kadrosunda yaptı. Diyarbakırspor’un emektar malzemecileri Behçet Eren ve Mehmet Eren ile deneyimli masörler Mustafa Büdüş ve Yunus Acay bir başka Yeşil-Kırmızılı renkleri olan Y. Diyarbakırspor’a geçti.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor ise yıllardır çalışan masör ve malzemeci kadrosuyla yola devam ediyor.
Güncelleme Tarihi: 21 Ağustos 2013, 09:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER