YENİ STADIN ZEMİNİ HANGİ AŞAMADA?

Yeni Diyarbakır Stadı’nda yaz döneminde çeşitli sebeplerden dolayı tahrip olarak kullanılamaz hale gelen çimler, yapılan çalışmalarla yenilendi. Maçların burada oynanması için zeminin oturması bekleniyor. Bu sürenin tahmini olarak 1 ay olacağı ifade ediliyor.

YENİ STADIN ZEMİNİ HANGİ AŞAMADA?
 Bu yılın Mayıs ayında hizmete açılan ancak yaz döneminde çimlerin ve zeminin çeşitli nedenlerle tahrip olarak zarar görmesi üzerine bakıma alınan Yeni Diyarbakır Stadı’nda zeminin bakımı için ihtiyaç duyulan kritik eşik aşıldı. Gençlik Ve Spor Bakanlığı’nın Türkiye genelindeki stat ve tesislerin bakımı için yaptığı ihaleyi kazanarak bu işi yürüten Prokom firması ile Diyarbakır Gençlik Ve Spor İl Müdürlüğü ekiplerinin ortaklaşa yürüttüğü çalışmalarla çimlerin yenilenmesi ve zeminin bakımı büyük ölçüde tamamlandı.

Zeminin Tam Oturması İçin Bir Aylık Zamana İhtiyaç Var

Bundan sonraki aşama,yenilenen çimlerin düzenli bakımı ve zeminin oturtulması olacak. Ekipler,sabah saatlerinden akşam geç saatlere kadar çalışma yaparak zemini ve çimleri hazırlıyor,son rötüşler yapılıyor. Zeminin tamamen oturması ve maç oynamaya hazır hale gelmesi için yaklaşık 1 aylık zamana ihtiyaç olduğu dile getiriliyor. Bundan sonra aynı sorunla karşılaşmamak için köklü çözümler geliştirdiklerini belirten çim ve zemin ekipleri,zeminin tam oturmasıyla sorunların tamamen ortadan kalkacağını dile getirdiler.

Hırsızlığa Karşı Polisli Önlem Alındı

Stat müdürü Veysi Koyun,gazeteci Saffet Azbay’a yapılan çalışmalar ve sahanın son durumu hakkında bilgi verdi.

Öte yandan stadın içindeki malzemelerin olası hırsızlıklardan  korunması ve stadın çevresinin zarar görmemesi için İl Emniyet Müdürlüğü tarafından görevlendirilen polis ekipleri gece-gündüz nöbet tutuyor.

Haber Kaynağı :Tigris Haber Gazetesi

HABERYİRMİBİR ÖZEL HABERİDİR

Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 09:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER