Yeni Vali Heyecan Getirdi

Diyarbakır’ın yeni valisi Cahit Kıraç’ın Elazığ Palu’lu olması ve daha önce bölgede görev yapması kadar sporu seven bir devlet adamı olması,sporda son yıllarda çöküş yaşayan kentte derin bir heyecan yarattı.

Yeni Vali Heyecan Getirdi
SPORA ‘KIRAÇ’ HEYECANI

Diyarbakır’ın yeni valisi Cahit Kıraç’ın Elazığ Palu’lu olması ve daha önce bölgede görev yapması kadar sporu seven bir devlet adamı olması,sporda son yıllarda çöküş yaşayan kentte derin bir heyecan yarattı. 3 hafta önce İzmir’de kendisini ziyaret eden Diyarbakır’lı gazetecilere Diyarbakırspor’un içine düştüğü durumdan duyduğu üzüntüyü dile getiren,Diyarbakır’a geldikten sonra yaptığı ilk açıklamada bölgenin kalkınması için sporun önemli bir araç olacağını kaydeden Kıraç’ın görev yaptığı yerlerde sportif bir kimlik taşıması da ayrıca umut veriyor.

TEKRAR AYAĞA KALKMA UMUDU

Diyarbakır’daki görevi boyunca sporu ön plana çıkaracağı tahmin edilen Vali Kıraç’ın sporsever tutumu sporseverleri umutlandırıyor. Diyarbakır’ın özellikle futbolda büyük gerileme yaşayarak Türkiye’nin ilk 2 liginden uzak kaldığını,kentin tesisleşme konusunda yetersiz olduğunu ve amatör spor branşlarına gerek malzeme gerekse finansal ve tesis anlamında destek verilmediğini dile getiren sporseverler Vali Kıraç’la beraber tekrar ayağa kalkacaklarına dair umut taşıdıklarını dile getirdiler.

‘KENTTE SPORA KÜSKÜNLÜK VAR’

Sporseverler,”45 yıllık mazisi olan Diyarbakırspor yok oldu. Kentimizin Süper Lig ve PTT 1.Lig’de temsilcisi yok. İnsanlar spora küsmüş durumda. Türkiye’nin en büyük 7.şehri olan Diyarbakır’da yine Türkiye ortalamasının üzerinde genç nüfüs var. Bu potansiyel maalesef son yıllarda gözardı edildi. Vali beyin sporsever bir kimliği olması bizi umutlandırdı. Öncülük ve liderlik yaparak tekrar sporu şaha kaldırabilir. Ciddi bir tesisleşme,alt yapı sorunu var. Amatör spor branşlarına yıllardır malzeme yardımı yapılmıyor. Vali beyden atılım bekliyoruz.” şeklinde görüş belirttiler.



Güncelleme Tarihi: 01 Haziran 2013, 12:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER