YILMAZ BAY VE SAFFET AZBAY TRT KÜRDİ’DE SPOR PROGRAMI YAPACAK..

Diyarbakır’ın tanınmış spor gazetecilerinden Mehmet Yılmaz Bay ve Saffet Azbay, yeni sezonda TRT Kürdi’de spor programı yapacak. Uzun yıllardır TRT Kürdi’de spor programı yapan Yılmaz Bay yeni sezonda da bu göreve devam ederken, yeni yayın döneminde program ekibinde Saffet Azbay da yer alacak.

YILMAZ BAY VE SAFFET AZBAY TRT KÜRDİ’DE SPOR PROGRAMI YAPACAK..
 PROGRAMIN İLK BÖLÜMÜ BU PAZAR YAYINLANACAK

TRT Kürdi’de daha önce Şeva Futbolê adıyla ekrana gelen spor programının 2015-2016 sezonundaki ismi değişti. Program yeni yayın döneminde Rojeva Futbolê (Futbol Gündemi) ismi ile ekrana gelecek. Süper Lig maçlarına ait özet görüntülerin yayınlanıp maç analizlerinin yapılacağı program Pazar akşamları saat 22.30’da TRT Kürdi’de yayınlanacak. Programın 2015-2016 sezonundaki ilk bölümü 16 Ağustos Pazar akşamı canlı olarak yayınlanacak.

BAY DEVAM EDİYOR,AZBAY VE KEZER EKİPTE

Program ekibi tanıdık isimlerden oluşuyor. Program ekibi,  Doğu ve Güneydoğu’nun sporda tanınmış isimlerinden oluşuyor. Uzun yıllardır TRT Kürdi’de spor sunan  Yılmaz Bay yeni sezonda da bu göreve devam ederken, yeni yayın döneminde program ekibinde Saffet Azbay da yer alacak. Azbay, maçların değerlendirmesini yapacak. Süper Lig eski hakemi Barış Kezer ise program ekibinde yer alan bir diğer isim. Kezer,hem maçları hem de hakem kararlarını yorumlayacak.

AZBAY :’ANADİLİMİZDE PROGRAM YAPMAK HEYECAN VERİCİ OLACAK’

Gazeteci Saffet Azbay,Kürtçe spor programı yapacağı için heyecanlı ve mutlu olduğunu söyledi. Azbay,”Uzun yıllara dayanan spor gazeteciliği geçmişimiz var. Uzun yıllar Türkçe spor programı yaptık. Ancak Kürtçe spor programı yapmak benim açımdan ilk olacak. Anadilimizde program yapacağımız için heyecanlı ve mutluyum. Bana bu görevi layık gören TRT Kürdi yönetimine ve desteklerinden dolayı Yılmaz Bay’a teşekkür ediyorum. İnşallah hem bizim için hem de ülkemiz için sporda başarılı bir sezon olur.” dedi.

Güncelleme Tarihi: 12 Ağustos 2015, 12:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER