Y.MALATYASPOR TEKNİK DİREKTÖRÜ İRFAN BUZ,TRT KURDİ’YE KONUŞTU.. “ŞAMPİYON OLMAK BİZİM ELİMİZDE”

TFF 1.Lig lideri Yeni Malatyaspor’un teknik direktörü İrfan Buz, TRT Kurdi’de yayınlanan ‘Futbola Hereme Taybet’ programında çarpıcı açıklamalar yaptı. Buz,”Çok önemli camia ve bütçelere sahip takımlarla yarışıyoruz. İşimiz zor ama istikrarı bozmazsak şampiyon oluruz” dedi.

Y.MALATYASPOR TEKNİK DİREKTÖRÜ İRFAN BUZ,TRT KURDİ’YE KONUŞTU.. “ŞAMPİYON OLMAK BİZİM ELİMİZDE”
 TFF 1.Lig lideri Yeni Malatyaspor’un teknik direktörü İrfan Buz, TRT Kurdi’de yayınlanan ‘Futbola Hereme Taybet’ programında çarpıcı açıklamalar yaptı. Buz,”Çok önemli camia ve bütçelere sahip takımlarla yarışıyoruz. İşimiz zor ama istikrarı bozmazsak şampiyon oluruz” dedi.

 

 

BAŞARI,KAYBOLAN HEYECANI GETİRDİ

TFF 1.Lig’de aldığı başarılı sonuçlarla zirvedeki yerini koruyan  Yeni Malatyaspor, Malatyaspor’un Süper Lig’den düştüğü 2005-2006 sezonundan sonra 10 yıldır Süper Lig’e hasret kalan Malatya’nın yeni umudu haline geldi. Yeni Malatyaspor’un başarılı performansı, daha önce iki kez Süper Lig’e yükselip iki kez Avrupa’da mücadele etmeyi başaran Malatya’da eski heyecanı geri getirirken,camia ve kent takımın bu performansı devam ettirerek Süper Lig’e yükseleceğine inanıyor.

 

‘RİSKİ GÖZE ALARAK GÖREVİ KABUL ETTİK’

TRT Kurdi’de yayınlanan ‘‘Futbola Hereme Taybet’ (Bölge Futbolu Özel) programına canlı telefon bağlantısı ile katılan Yeni Malatyaspor teknik direktörü İrfan Buz, takımın performansını ve Süper Lig’e çıkma şansını değerlendirdi. Malatya’da ikinci sezonu olduğunu belirten Buz,”Geçen sezon göreve geldiğimizde takım 5 puanla alt sıralardaydı. Camia moral ve motivasyon olarak çökmüştü. Toparlamak kolay olmadı. Riski göze alarak görevi kabul ettik,çok şükür başarılı olduk. Play-Off’u az farkla kaçırdık” dedi.

 

‘BİRLİKTE HAREKET EDEN BİR TAKIM OLDUK’

Bu sezonun başında kadro yapılanması yaparken titiz davrandıklarını kaydeden Buz,lider olmalarının sürpriz olmadığını kaydetti. Buz,”Geçen sezondan 9 önemli futbolcumuzu kadroda tutarak önceden izlediğimiz yerli ve yabancı futbolcularla takviye yaptık.Başkanımız ve yönetimimizle beraber  titiz bir çalışma yürüttük. Aynı hedefe odaklanan,birlikte hareket eden ve dayanışma halinde olan bir takım felsefesi oluşturduk. Bu da başarıyı getirdi. Geldiğimiz konum kamuoyuna göre sürpriz olabilir ama bize göre olması gereken bir durum” diye konuştu.

 

‘SÜPER LİG ŞANSI BİZİM ELİMİZDEDİR’

Şampiyonluk yolunda önemli rakiplerle yarıştıklarını da anlatan Buz,Süper Lig’e çıkma şanslarının kendi ellerinde olduğunun da altını çizdi. Buz,şöyle devam etti ;”Çok önemli maziye,camialara ve imkanlara sahip kitle takımlarıyla yarışıyoruz. Bizden 5-6 kat fazla rakamlarla bütçelerle takım yapanlar var. Bunların arasından sıyrılmak elbette kolay olmayacak. Biz bu durumun farkındayız. Stratejimiz her zaman önümüzdeki maçı düşünmektir. Engelleri tek tek aşarak hedefe ulaşmak istiyoruz. Malatya çok güzel bir şehir. İnsanlar futbolu fazlasıyla seviyor. İnsani ilişkiler açısından da eşine az rastlanan insanlar. Malatya’ya ve bölgeye Süper Lig’i kazandırmak istiyoruz. İstikrarı devam ettirebilirsek bunu başarırız. Bu biraz da bizim elimizdedir.”

 

‘AVRUPA’NIN BİZDEN ÜSTÜNLÜĞÜ MANTALİTE’

Ailevi nedenlerle 3 yaşında yurt dışına gittiğini de kaydeden Buz,futbol eğitimini de Almanya’da aldığını hatırlattı. Avrupa ile Türkiye arasındaki futbol anlayışının farkını da değerlendiren Buz,”Yetenek açısından fark yok hatta biz yetenek olarak onlardan daha iyiyiz. Ama eğitim ve mantalite açısından bizden çok ilerdeler diyebilirim. Türkiye olarak temel eğitimde Avrupa’ya göre eksiklerimiz var. Bunları giderebilirsek futbolda çok daha iyi duruma geliriz. En önemli olay insan yetiştirmek ve buna küçük yaşlarda eğitimle başlamalıyız. Ailem yurt dışına çıkarken 3 yaşındaydım. Almanya’da ve Avrupa’da hem temel eğitim hem de futbol eğitimi aldım. Antrenörlükte de hedeflerim var. Bunların başında Malatya ile Süper Lig’e çıkıp uzun yıllar burada kalarak kalıcı başarılara imza atmak geliyor” dedi.

 

İZLEYİCİLERE FORMA HEDİYESİ

  Neşe Kaya’nın yönetmenliğinde hazırlanan ve gazeteci Yılmaz Bay’ın sunduğu programda gazeteci Saffet Azbay ve eski hakem Barış Kezer ise bölge takımlarının aldığı sonuçları değerlendirdi. Programda TFF 1.Lig,2.Lig ve 3.Lig’de yer alan Doğu ve Güneydoğu takımlarının maç özetleri ve röportajlar ekrana getirildi. Selfi çekip programa gönderen izleyicilere Y.Malatyaspor,Amedspor,Diyarbekirspor ve Batman Petrolspor formalarının hediye edildiği program renkli görüntülere sahne oldu. Programa yurt içinden ve yurt dışından çok sayıda izleyici mesajlarla katıldı.

Güncelleme Tarihi: 01 Kasım 2016, 11:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER