Yokluktan Şampiyonluğa

Şanlıurfa'da düzenlenen U - 16 Türkiye Şampiyonası 1. Kademe maçlarında Diyarbakır temsilcisi Diyarbakır Futbol Kulübü rakiplerini geçerek şampiyonluğa ulaştı.

Yokluktan Şampiyonluğa
Şanlıurfa'da düzenlenen U - 16 Türkiye Şampiyonası 1. Kademe maçlarında Diyarbakır temsilcisi Diyarbakır Futbol Kulübü rakiplerini geçerek şampiyonluğa ulaştı.

Diyarbakır'da imkansızlıklar içerisinde futbolcu ailelerinin desteğiyle Şanlıurfa'ya giden Diyarbakır temsilcisi, oynadığı tüm maçları kazandı.

30 KİŞİ TEK GÖZ ODADA KALDI!

Maddi imkansızlıklardan dolayı Şanlıurfa'ya günü birlik gitmek zorunda kalan Diyarbakır Futbol Kulübü, oynadığı ilk maçı kazandıktan sonra Diyarbakır'a dönmek zorunda kalmıştı. Şanlıurfa'da kalacak yeri olmadığı için dönmek zorunda kalmıştı. Diyarbakır'da spor taban birliklerinin sahip çıkmadığı Diyarbakır Futbol Kulübü, final maçı için Urfa'da eski futbolcusunun öğrenci evinde kalmak zorunda kaldı. 30 kişinin tek göz odada kalıp, yastık, yorgan olmadan uyuyan gençler, 5 Yıldızlı otelde konaklayan Sanica Boru Elazığspor'u 1-0 ile geçerek şampiyon oldu.

BU BAŞARI ALKIŞLANIR

U - 16 Kategorisinde Türkiye Şampiyonasına katılacak olan Diyarbakır Futbol Kulübü'ne Diyarbakır'da kimsenin sahip çıkmaması şampiyonluğu gölgelerken, teknik direktör Mehmet Balkaş şimdiden finallere nasıl gideceklerinin hesabını yapıyor. Genç teknik adam Balkaş," Binbir zorlukla gittiğimiz Urfa'da oynadığımız tüm maçları kazandık. Alkışlanacak bir perfoermans ortaya koyan genç futbolcularımı kutluyorum. Bizim amacımız gençlerimizi ahlaklı bireyler olarak eğitmek. Bu yüzden yıllardır transfer dahi yapmadan aynı ekiple ilerliyoruz. Urfa'da şartlar eşit olmamasına rağmen yüreğimizi koyduk. Başarılı olduk. Şimdi Türkiye Şampiyonalarına gitmek için gerekli kaynak arayışlarına başlayacağız. Urfa'ya gitmemize destek olan sporcu ailelerine teşekkür ederiz" dedi

Güncelleme Tarihi: 03 Haziran 2013, 11:29
YORUM EKLE
YORUMLAR
nizam zümrüt
nizam zümrüt - 11 yıl Önce

bu başarıyıda gürmezden gelen d bakır iş adamlarına spor müdürlügüne .seslenmek isterim tabi kulak arkası edenler dahi çınlasın kulakları . nutmasınlar herşey para degil önemli olan başarıdır bazen paraylan saadet hiç olmaz olamazda .şindi genceçik fidanlarımız türkiye şampiyonasına kaldı bari seyirci kalmayın destek verin desten ..herkes oturdugu yerden izler önemli olan o fidanların bir yer lere gitmesidir başarıya koşması için seninde birazçık katkın olsun ....dfk mn zümrüt.

SIRADAKİ HABER