Tehlikeli İşler !

Amedspor Sakarya maçında futbolcular arasında yaşanan gerginlik sanki Diyarbakır taraftarı tarafından büyük olaylar yapılmış gibi gösterilmeye çalışılması hayra alamet değil.

Maç içinde futbol dışı bir şey yaşanmamasına rağmen, Her stadta olan şeyler dışında çokta büyütülecek herhangi bir olay olmadı. Sağduyulu ne yaptığını bilen bir taraftar topluluğu önünde oynanıp biten bir maçın ardından maalesef sanki çok büyük olaylar varmışçasına kamuoyu yaratma çabaları bilinçli aynı merkezden yürütülen bir algı operasyonu gibi görünüyor.

Tribünlerden Sahaya giren var mı? Yok

Soyunma Odalarına saldırı var mı? Yok

Şehre girerken ya da çıkarken müdahale var mı? Yok

Tribünlerde siyasi bir slogan var mı? Yok

Peki futbolcular arasından çıkan kavga dışında futbol dışı herhangi bir faktör yaşanmamışken, STK’lar, Spor taban birlikleri ve taraftar gruplarının hafta boyunca sağduyu çağrısı ve kentin imajına yönelik mücadelesinin sonucu ve Başta  Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ile Emniyet Müdürü Tacettin Aslan’ın gayretleri, alınan tedbirler ve polis teşkilatının bu kadar hassas bir maçtaki doğru tutumuyla neredeyse sıfır olayla tamamlanmış bir maçı gölgelemeye kimsenin hakkı yok.

Üstelik bu işte emeği geçenlere teşekkür etmemiz lazım.

Mansur Çalar; kesinlikle benim elimde hiç bir şey yoktu diyor. Olmamalıda zaten başka türlüsü insanlığa sığmaz, aramızda itiş kalkış oldu boğuşmalar oldu ancak ne delici nede kesici hiç bir şey kullanmadım diyor. Bununla ilgili zaten Adli bir soruşturma başlatıldı elbette ki gerçekler ortaya çıkacaktır.

Sakaryasporlu Dilaver’in yaptığı hareketse kabul edilebilir değil. Futbol sahaları miting meydanı değil futbolcularda siyesetçi değil. Elbetteki herkesin bir siyasi görüşü olabilir saygı duyarım ancak bunu bir maçta ve Ülkemizin ulusal marşı okunurken sırf tahrik amaçlı yapılması hiçte masum bir hareket değildi.

İstiklal Marşı’nın ıslıklandığı da doğru değil. 30 Bin kişinin bulunduğu stadyumda herkes ayakta Ulusal marşa gösterilen saygı çerçevesinde okunduğuna bizler şahittik. Bu tür yaklaşımlarla kutsal ve ulusal değerleri malzeme yapıp insanları rencide etmek ayıptır.

Sıradan bir futbol maçı yüzünden ve sorumsuz açıklamalarla iki kentin karşı karşıya getirilmesi kimseye fayda getirmez aksine Birliğe, kardeşliğe, Ülke bütünlüğüne en çok ihtiyaç duyduğumuz bu dönemlerde birilerinin ekmeğine yağ sürer. Futbol siyasetten uzak durmalı çünkü Futbolun ruhuna ve doğasına aykırı. Siyasi parti tutar gibi takım tutulmaz siz kulüplere siyasi anlamlar yüklemeye kalkarsanız tribünlere gelen gencecik çocukları yanlış yerlere sürüklersiniz buda felakete, kutuplaşmalara yol açar.

Daha üç yıl önce Sakaryada yağmurda ıslanmasınlar diye iç içe maç seyreden Diyarbekirspor ve Sakaryaspor taraftarlarını unutmamışken, Diyarbakıra otobüsle gelip misafir edilen Tatangaları unutmamışken Şehit Emniyet Müdürü Gaffar Okkan’ın bıraktığı kardeşlik mirasını sorumsuz yönetimlerin, futbolcuların ve bunlara çanak tutan sosyal medya illetine kurban etmemeliyiz. Vatan Diyarbakırlının da Vatanı, Bayrak Diyarbakırlının da Bayrağıdır, Ulusal Marşta hepimizin marşıdır.

Diyarbekirspor Hayata Döndü…

Elimizde kalan bir Play-Off umudu vardı…

Aldığımız sonuçlar, takıma devre arası yapılan anlamsız müdahaleler, Hoca değişiklikleri umudun azalmasına ve yukarıdan kopmamıza sebep oldu.

Bir deplasman patlamasına ihtiyaç vardı. Buda Serik Bld maçıyla gerçekleşti.

Tebrikler Diyarbekirspor…

Rakip güçlü ve kazanılması gereken bir maçta alınan bu sonuç umutların yeniden yeşermesine sebep oldu. Şimdi Çarşamba, Pazar içerde oynanacak Bağcılar ve Cizrespor maçlarında alınacak sonuçlarla Play-Off şansı yeniden gelecektir. Bunu için takımın her anlamda hazırlanması ve inanması gerekiyor. Ayrıca Uzun süredir sahalardan uzak kalan Umut Dilek hazır hale gelip yeniden takıma dönmesi halinde kalan maçlarda verimli olacağını düşünüyorum.

Lig bitimine 10 Hafta kaldı, bunun 6’sı iç saha 4’ü deplasman…

İçerde Bağcılar, Cizrespor, Bayburt, Karacabey, Muğla ve Fatsa takımlarıyla zorlu maçlar oynayacak Diyarbekirspor’un olmazsa olmazı taraftar desteği. Her maç en az 10 Bin taraftar bu maçların kazanılmasını sağlar. Bunun için güç birliği lazım diğer taraftar gruplarıyla işbirliği lazım bu sağlanırsa kayıpsız olur.

Deplasmanda oynayacağımız maçlar Kocaeli, Yeni Çorum, Ankara Adliye, 1461 Trabzon zor rakipler kazanmamın yanında yenilmemekte önemli Hadi Hayırlısı.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Fehmi afşin
Fehmi afşin - 5 yıl Önce

yılmaz bey çok teşekkür ederim bu güzel duygu ve düşünceniz için hakikaten sizin bu güzel tespitiz çok önemli aslında fotbol kardeşliktir dostluktun güzellik bir spor dur geresi tefurattir ağrı dan selamlar sevgiler