6. Heyet İmralı'da

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile Grup Başkan Vekili Pervin Buldan, Abdullah Öcalan ile görüşmek üzere bugün İmralı Adası'na gitti.

6. Heyet İmralı'da
BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile Grup Başkan Vekili Pervin Buldan, Abdullah Öcalan ile görüşmek üzere bugün İmralı Adası'na gitti.

SIRRI SÜREYYA HEYETTE YOK


Kürt sorununun çözümü için başlatılan çözüm süreci kapsamında daha önce İmralı Adası'nda Abdullah Öcalan ile 5 kez görüşen BDP heyeti, 6'ıncı görüşmeyi yapmak üzere Adalet Bakanlığı'ndan izin alınması üzerine bugün İstanbul'dan İmralı'ya gitti. Heyette BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve Grup Başkan Vekili Pervin Buldan yer aldı. Daha önceki görüşmelerde bulunan BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreye Önder'in ise heyette olmadığı öğrenildi.

EN SON NİSANDA GİTMİŞLERDİ

BDP'li Pervin Buldan ve Sırrı Süreyya Önder, en son 14 Nisan'da İmralı'ya giderek Abdullah Öcalan ile görüşmüştü. Bu görüşmenin ardından 25 Nisan'da Murat Karayılan, Kandil'de basın toplantısı düzenleyerek, 8 Mayıs'tan itibaren silahlı güçlerini Türkiye sınırlarından çekmeye başlayacaklarını belirtmişti.

Çekilmenin şimdiye kadar sıkıntısız sürmesi nedeniyle BDP'liler geçen hafta Abdullah Öcalan ile görüşmek istediklerini belirtmiş ve heyette bu kez BDP'nin Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak'ın da yer alabileceği ifade edilmişti. Bugün Tunceli'de partisinin gerçekleştireceği bir programa katılmak için dün gece kentte giden BDP Genel Başkanı Demirtaş, İmralı ziyareti nedeniyle hemen kentten ayrılarak Diyarbakır üzerinden İstanbul'a gitmişti
Güncelleme Tarihi: 08 Haziran 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER