Ak Parti'li İçten, Başbakan Erdoğan’ı Halid Bin Velid’e Benzetti

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, Diyarbakır’ın Hani ilçesinde katıldığı danışma meclisi toplantısında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı Diyarbakır’ı fetheden komutan olan Halid Bin Velid’e...

Ak Parti'li İçten, Başbakan Erdoğan’ı Halid Bin Velid’e Benzetti
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, Diyarbakır’ın Hani ilçesinde katıldığı danışma meclisi toplantısında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı Diyarbakır’ı fetheden komutan olan Halid Bin Velid’e benzetti.

Diyarbakır’ın çok önemli değerlerinin olduğunu belirten İçten, bu haftanın Diyarbakır’ın fethinin yapıldığı hafta olduğunu söyledi. İslam ordularının Halid Bin Velid komutanlığında Diyarbakır’ı fethinden sonra bin yıl boyunca bu topraklarda zulme uğramadıklarını ve zulüm etmediklerini kaydeden İçten, geçtiğimiz yüzyılda bu havanın bozulduğunu ve bu topraklarda kardeş kanlarının akmaya başlandığını ifade etti. Buna son verenin Halid Bin Velid gibi bir komutan olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olduğunu söyleyen İçten, "639 yılından öncesinde Diyarbakır surlarının içerisinde Bizanslılar vardı ve bunlar hem kendi ırklarına hem de Kürtlere eziyet ve zulüm ediyorlardı. Aynı şekilde Kürtler ötekileştiriliyordu. Ama İslam orduları şehitler vererek o toprakları Müslüman topraklarının içerisine dahil etti ve Anadolu’da ilk İslam’ı kabul eden bizler olduk. Bundan dolayı biz dedelerimizle onu duyuyoruz, şeref duyuyoruz ve şeref duyuyoruz. Bin yıl boyunca Diyarbakır’a gelen herkes ile biz kardeşçe yaşadık. Fetihten sonra asla zulüm etmedik ve zulme de uğramadık. Ama son yüzyıldır yine bizim topraklarımızda yine zulümler oldu ve kardeş kanları aktı. Taki ne zamana kadar? Yine Halit Bin Velid gibi bütün İslam ve dünya ülkelerinde İslam aleminin ve Müslümanlarının lideri Recep Tayyip Erdoğan gelene kadar. Bu topraklarda hiçbir zaman Halid Bin Velidler eksilmedi. Bu topraklar her zaman içinden Halid Bin Velid’ler çıkardı. İşte sayın Recep Tayyip Erdoğan’da Halid Bin Velid’in yolunda giden, sadece Diyarbakır için değil, Hakkari, Trabzon, Rize için değil sadece Türkiye içinde değil dünya coğrafyasında Filistin’de, Arakan’da, Mısır’da, Sudan’da, Amerika’da zulme maruz kalan tüm Müslümanların şu an temsili komutanlığını yapıyor. Barışın, özgürlüğün temsilciliğini yapıyor" dedi.

639 yılında İslam ordularının Bizans’ın baskısı altında bulunan Kürtlere özgürlük getirmek için geldiğini savunan İçten, Anadolu’da İslamiyet’i kabul eden ilk kesimin Diyarbakırlılar olduğunu dile getirdi. İçten, "Bizim çok önemli değerlerimiz var. Bu haftada da bu değerlerin içerisinde olduğumuz bir hafta. 639 yılında İslam orduları yola çıkıyor ve Diyarbakır’a geliyorlar. Diyarbakır’da bir yıldan fazla bir süre kalıyorlar. Ve bu zamanın sonunda Diyarbakır fethediliyor. Hendek Savaşı’nda efendimiz, Bizans’ın kaldığı Konstantini'ye bunun merkezi İstanbul’da diğeri ise Diyarbakır’da, burayı fetheden komutan ne güzel komutan, diye hitap ediyor. Diyarbakır bundan 1374 yıl önce peygamber efendimizin hadisine nail olan İslam orduları tarafından fetih edildi. Ta Mekke’den, Medine’den Diyarbakır’a Kürtlere özgürlük getirmek, Kürtlere zulüm eden bir kraldan kurtarmak için geldiler ve İslam’ı anlattılar, fethettiler. Fetih diyoruz çünkü biz hiçbir zaman insan haklarına aykırı davranmadık Müslümanlar olarak. Biz hiçbir zaman insanları katletmedik. Evet biz fetihler yaptık, savaşlara gittik. Ancak hiçbir zaman kadınlar katledilmedi. Kadınlara, yaşlılara ve çocuklara dokunulmadı” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 25 Mayıs 2013, 18:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER