Altan Tan Cizre'deki Olayı Eleştirdi

BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, Cizre’de yaşanan olaylarla ilgili, “Fikri, siyasi ve demokratik yolların haricindeki bütün hareketler süreci baltalamadır, manipülasyondur, başka yönlere çekmektir” dedi.

Altan Tan Cizre'deki Olayı Eleştirdi
BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında; Türkiye’de siyaset konuşurken bir taraftan da devlet ihaleleri, ithalat ve ihracat ile ilgili imar ile ilgili çok ciddi yolsuzlukların üzerinin örtüldüğünü iddia etti. Tan, “Bir firmanın 600 milyon liralık vergi borcu siliniyor, bir diğer firmanın 424 milyon, aynı şekilde 54 milyon ve 130 milyon lira vergi borcu silinen firmalar var. Siz 424 milyon, 616 milyon borcu bir kalemde siliyorsanız bunu neyle izah ediyorsunuz, neyin uzlaşması bu. Bir adama haksız yere eğer sen 610 milyon vergi cezası kestiysen veya vergi tahakkuk ettirmişsen, bir başka kişiye 424 milyon haksız yere ceza kesmişsen burası dağ başımı? Çık bunu niye yaptıysan anlat. Minare çalınmış ama kılıfa sığmamış. Bu kadar şaibe ile ayakta durulamaz. Roboski’yi nasıl örtemedinizse, nasıl ki 34 kişinin kanı sizin boynunuzda ise bu milletin malını mülkünü yakınlarınıza çarçur ettirmenin vebali de sizin boynunuzda. Roboski’nin katillerini ortaya koyunuz. Bu hikayelerle milleti uyutamazsınız, Roboski’nin katillerini ortaya koyunuz. Bu hadise de Türkiye maliye hayatının Roboski’sidir” diye konuştu.


“BÖYLE BİR SÜREÇTE BİR ŞEYLERİ KARIŞTIRMAK İSTİYORLARSA BU YANLIŞTIR”

Tan, Cizre’de yaşanan olaylarla ilgili sorular üzerine, “Benim bu konu ile ilgili bilgim yok. Böyle bir süreçte birileri bir şeyleri kaşımak istiyorsa bunu yanlış bulurum. 21 Mart’ta Abdullah Öcalan’ın mesajı okundu, ‘Kürt siyasal hareketinin bundan sonraki hak arama mücadelesi siyasi, fikri ve demokratik olacak’ dedi. Fikri, siyasi ve demokratik yolların haricindeki bütün hareketler süreci baltalamadır, manipülasyondur, başka yönlere çekmektir” şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 26 Haziran 2013, 14:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER