Amaç PKK - Hizbullah Çatışması mı?

Hüda-Par Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu bir süredir tekrar gündem olan PKK-Hizbullah çatışmasıyla ilgili açıklamalar yaptı.

Amaç PKK - Hizbullah Çatışması mı?
Hüda-Par’ın Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Batman’da geçen hafta yaşanan ve bir kişini öldüğü saldırının ardında "derin PKK ’nın olduğunu" savundu. 32. Gün’e konuşan Yapıcıoğlu, “Mütemadiyen saldırılar olursa Hizbullah’ın buna cevap vermeyeceğinin garantisi yok” dedi

Hüda-Par Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Batman’da meydana gelen saldırıyı araştıran 32. Gün’e dün akşam ilginç açıklamalarda bulundu. 2013’te kurulan Hür Dava Partisi’nin yerel seçimlere hazırlandığını söyleyen Yapıcıoğlu, uzun süredir propaganda faliyetlerinin engellendiğini, il ve ilçe merkezlerine saldırılarda bulunduğunu iddia etti.

BDP ’yi Batman saldırısını Hüda-Par’a yıkmaya çalışmakla eleştiren Yapıcıoğlu, bu saldırının partisini yerel seçimler öncesi tasfiye etmek amacıyla düzenlenmiş olabileceğini belirtti.

'PKK MÜTEMADİYEN SALDIRIYOR'

Diyarbakır’da Hilmi Hacaloğlu’nun sorularını yanıtlayan Hüda-Par Başkanı, “Fütursuzca bize kara çalmaya çalışıyorlar. Ama PKK’dan yapılan açıklamalarda öz savunma birlikleri kurumsallaşmalıdır deniyor. PKK’nın dilini bilen bunun ne demek istediğini anlar. PKK, ’saldırıya hazır olun bunlara hayat hakkı tanımayın’ diyor. Hizbullah adına konuşmaya yetkili değilim ben. PKK-Hizbullah çatışması güçlü bir ihtimal değil ama sıfır ihtimal de değil. Hizbullah adına konuşmaya yetkili değilim ama mütemadiyen biri saldırırsa Hizbullah’ın buna cevap vermeyeceğinin garantisi yok. Fakat böyle bir ortama çekmeye çalıştıklarını görüyoruz” diye konuştu.

ALTAN TAN: ÇATIŞMA İSTEYENLER VAR

Aynı programda yer alan BDP Diyarbakır milletvekili Altan Tan’ın Batman olayıyla ilgili parti yöneticilerini erken ve sert açıklama yapmakla eleştirmesi de dikkat çekti.

Tan, “Bir yıldan fazla zamandır bir derin el, bir karanlık el, bölgede PKK’yla Hizbullah’ı çatıştırmak istiyor. Bu sonuca nereden varıyoruz? Mesela Yüksekova’da Müstazaf-Der’in derneği basıldı oradaki bir yöneticisi öldürüldü bunun faili çıkmadı. Ondan sonra son dönemde hem Müstazaf-Der’in hem de Hüda-Par’ın merkezlerine Molotof kokteylli ciddi saldırılar oldu” dedi.

RADİKAL

Güncelleme Tarihi: 08 Kasım 2013, 15:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER