Barzani'den tek kelimelik Öcalan cevabı!

Çeşitli temaslarda bulunmak için Türkiye'ye gelen Irak Kürdistanı Başkanı Mesut Barzani "Öcalan'la görüşüyor musunuz?" sorusuna kesin bir dille "hayır" yanıtını verdi.

Barzani'den tek kelimelik Öcalan cevabı!
 Bir dizi temaslar bulunmak için iki gündür Ankara'da bulunan Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesud Barzani Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'la gerçekleştirdiği görüşme sonrası düzenlediği basın toplantısında soruları yanıtladı.

Ankara'daki temaslarının olumlu geçtiğini belirten Barzani, "Öcalan'la görüşüyor musunuz?" sorusuna kesin bir dille "hayır" yanıtını verdi.

 "İŞBİRLİĞİ KONUSUNDA ANLAŞTIK"

Türk yetkililerle IŞİD'le mücadeleyi her yönüyle, ayrıntılı olarak ele aldıklarını anlatan Barzani, "İşbirliği konusunda anlaştık" dedi.

ÇÖZÜM SÜRECİ

Görüşmelerde "çözüm süreci"nin de gündeme geldiğini belirten Barzani, "Araya bazı engeller girmişti. Bunların neler olduğunu burada söylemek istemiyorum. Ancak sürecin devam ettirilmesi için ne kadar imkan olduğunu konuştuk" dedi.

"ONLARA DA 'BARIŞ' DİYECEĞİZ"

Barzani, bugün saat 16.00'da HDP temsilcileriyle biraraya geleceğini hatırlatarak, konunun orada da gündeme geleceğini söyledi. Barzani, "Onlara da 'barış' diyeceğiz. Bundan başka bir alternatifi düşünmemeleri gerektiğini ifade edeceğiz" diye konuştu.

ÖCALAN'LA GÖRÜŞTÜ MÜ?

Onlara da 'barış' diyeceğiz. Bundan başka bir alternatifi düşünmemeleri gerektiğini ifade edeceğiz"

 Barzani, "Abdullah Öcalan'la görüştüğünüz yolunda spekülasyonlar var. Bu doğru mu?" sorusuna da, kesin bir dille "hayır!" yanıtını verdi.

KÜRDİSTAN BAYRAĞI SORUSU

"Esenboğa Havalimanı'ndaki VIP salonunda ve Çankaya Köşkü'nde Kürdistan bayrağını görünce neler hissettiniz?" sorusu üzerine de Barzani, "Her Kürt bireyi neler hissettiyse, ben de onu hissettim" dedi.

"BİZ TARAF DEĞİLİZ"

Son zamanlardaki uluslararası kamplaşmada, Erbil'in Tahran'a mı yoksa Ankara'ya mı yakın duracağına ilişkin soru üzerine de Barzani, şunları söyledi: "Biz taraf değiliz. İran da bizim dostumuz, Türkiye de… Ancak, bölgemizin bir hesaplaşma alanı olarak kullanılmasına izin vermeyiz."

"EFRİN İÇİN NE GEREKİYORSA..."

Barzani ayrıca, bir soru üzerine, Rojava'nın Efrin kentinin El Nusra örgütünün kuşatmasında olduğunu hatırlatarak, "Bu konuda ne gerekiyorsa, elimizden ne geliyorsa yapacağız" dedi.

Güncelleme Tarihi: 10 Aralık 2015, 15:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER