Başkanlardan Barış Halayı

İzmir-Diyarbakır büyükşehir belediye başkanları çözüm süreci için halay çektiler.

Başkanlardan Barış Halayı
İzmir-Diyarbakır Buluşması kapsamında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ilçe belediye başkanları, sivil toplum örgütü temsilcilerinin de bulunduğu 190 kişi Diyarbakır'a çıkarma yaptı. Diyarbakır kahvaltısı ile güne başlayan İzmir heyeti, daha sonra Valilik ve Belediyeyi ziyaret etti. Ziyaretlere CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu da katılırken, konuşmalara Kürt sorununun çözümü için başlatılan çözüm süreci damgasını vurdu. Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, çözüm süreci ile vatandaşlarının gözlerinin içinin güldüğünü belirtirken, İzmir Büyükşehir belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise, bu ziyaretlerin barışın kalıcı hale gelmesinde önemli rol oynayacağını söyledi. Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ise, 90 gündür Diyarbakır'da ne cenaze geldiğini nede bu kentten başka yere cenazeler gittiğini belirterek, bunun çok önemli olduğunu söyledi.

KOCAOĞLU VE BAYDEMİR'DEN BARIŞ HALAYI

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun davetiyle İzmir'den Diyarbakır'a gelen 190 kişilik kafile günboyu gerçekleştirdiği ziyaretler ve kültürel etkinliklerin ardından Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir'in verdiği akşam yemeğine katıldı. Dicle Nehri kıyısındaki restoranda yenen yemekte çalan 'Malanbarkır Halayı' eşliğinde Kocaoğlu ve Baydemir'in de katıldığı halay çekildi.

AK PARTİLİ ÜYE İSTEDİ

Türküler eşliğinde önce Karabağlar Belediye Bakanı CHP'li Sıtkı Kürüm ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Ak Parti Meclis Grup Başkanvekili Yusuf Kenan Çakar'ın da bulunduğu İzmirli ve Diyarbakırlı bir grup halay çekti. Ak Partili Çakar daha sonra iki başkan Başkan Kocaoğlu ve Baydemir'i halaya çağırdı. Her iki başkan davet üzerine halaya katıldı. İki Başkan'ın katılmasıyla İzmir'den gelen bazı CHP'li belediye başkaları da halaya gird










EN SON HABER

Güncelleme Tarihi: 24 Mayıs 2013, 17:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER