BDP'den "Öcalan" Mesajı

Abdullah Öcalan ile görüşen BDP heyetinden ilk açıklama geldi.

BDP'den
BDP, Öcalan'ın "Bizim açımızdan içinde bulunduğumuz süreç devam ediyor. Şu anda ikinci aşamaya geçmiş bulunuyoruz" dediğini duyurdu.

BDP'den dünkü İmralı ziyaretiyle ilgili açıklama geldi. Açıklamada, Abdullah Öcalan'ın mesajları yer aldı. Öcalan'ın dün heyetimizle yaptığı toplantı sonrası mesajı şu şekildedir:

SÜREÇ DEVAM EDİYOR

"Öncelikle herkese selam ve sevgilerimi iletiyorum. Bizim açımızdan içinde bulunduğumuz süreç devam ediyor.

Şu anda ikinci aşamaya geçmiş bulunuyoruz. İkinci aşamanın nasıl işleyeceğine dair önerilerimizi yazılı olarak devlete sunmuş bulunmaktayım.
Ben şahsen sürecin her aşamasının şeffaf bir şekilde yürütülmesi taraftarıyım. Umarım devlet de ikinci aşamaya dair bu önerilerimizi doğru değerlendirip, doğru sonuçlara varır.

100 YILLIK BİR MESELE

Bu mesele 100 yıllık bir meseledir. Meselenin tarihi olguları ve maddi olgulara dayanan gerekçeleri vardır. Herkesin bu ciddiyetle yaklaşması gerekir.
Bizim sunduğumuz öneriler Türkiye halklarının belki de yüzde 90'nının ortak çıkarını temsil eden bir çalışmanın sonucudur.

ENGELLEMELERE RAĞMEN

Bazı güçlerin engellemelerine rağmen ben süreci ilerletmekte kararlıyım, başarılı olacağımıza da inanıyorum. Olanaklarım olursa her hafta kamuoyuna bilgilendirme yapmak isterim. İkinci aşamanın tartışmaları artık başlamıştır. Demokrasiden, çözümden ve barıştan yana olan herkesin bu tartışmalara katkı yapmasını diliyor, bu çerçevede herkese bir kez daha selam ve saygılarımı sunuyorum."
Güncelleme Tarihi: 25 Haziran 2013, 11:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER