Chp Diyarbakır Eski İl Başkanı Seyrek’ten Barış Süreci Açıklaması

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Diyarbakır eski İl Başkanı Medeni Seyrek, barış süreci ile ilgili yaptığı açıklamada, CHP ve MHP’nin çıkar çevrelerinin gazına gelmemesi gerektiğini söyledi.Seyrek yaptığı yazılı açıklamada, çözüm...

Chp Diyarbakır Eski İl Başkanı Seyrek’ten Barış Süreci Açıklaması
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Diyarbakır eski İl Başkanı Medeni Seyrek, barış süreci ile ilgili yaptığı açıklamada, CHP ve MHP’nin çıkar çevrelerinin gazına gelmemesi gerektiğini söyledi.

Seyrek yaptığı yazılı açıklamada, çözüm sürecinde 97. güne gelinmesinin ülke adına çok güzel olduğunu belirtti. Şehit cenazelerinin olmadığı bir ortamda insanların yaşama sarılmasının mutluluk verici bir durum olduğunu kaydeden Seyrek, bölünme paranoyasının atılması gerektiğinin altını çizdi. Aksi taktirde çözüm sürecinin zora gireceğini ülkenin kaos ortamını kaldıracak psikolojide olmadığını dile getiren Seyrek, "Buradan CHP'nin eski il başkanı ve milletvekili adayı olarak Kemal Kılıçdaroğlu ve Devlet Bahçeli'ye sesleniyorum, kan emmici rantçıların gazına gelmeyin. Bu vebalın altına girmeyin. Gelin bu sürece sizde bir taş koyun. Söz sahibi olun. Varsa olumsuzlukları düzeltme adına yardımcı olun ve tarihi barışı sağlamada sizin de bir hukukunuz olsun. 74 milyon Türkiye Cumhuriyeti’nin toplumsal barış projesine destek olun. Aksi takdirde bu projeye karşı durursanız tarih sizi çok açık bir şekilde yargılar. Seçimler yaklaşıyor bunun acı sonucu sandıkta belli olur. Lütfen bu işi ciddiye alalım” dedi.

AKİL İNSANLAR HEYETİ

Türkiye'de son zamanlarda birçok siyasetçi ve yazarın akil insanları eleştirmesinin akıl sır erdirilemeyecek bir konu olduğunu aktaran Seyrek, “Dinimizde en önemli ibadet biçimi sulh yapmaktır yani barışa katkı sumaktır. Hz. Muhammed’e (sav) sormuşlar bu ahalinin büyüğü kimdir. Hz. Muhammed (sav) ahaliye hizmet edendir. Yani Müslümanlar arasında sulh a elçilik edendir. Yani bu akil insanlar da her biri kendi dalında son derecede saygın ve ehil insanlardır. Bunlar barışa elçilik görevini şimdi değil yılardır yapanlar var. Bu insanlara zor bir görev tevdi edilmiş destek olamıyor isek lütfen köstek olmayalım” diye konuştu.

Geçen gün CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülseren Onanç’ın ‘CHP'nin tabanının yüzde 63'ü benim gibi düşünüyor’ demecinin Onanç’ı partideki görevinden ettiğini savunan Seyrek, “Oysa sosyal demokrat bir partide herkes kendi görüşünü hür bir şekilde ifade edebilmesi gerekir” şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 16 Mayıs 2013, 15:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER