'ÇÖZÜM SÜRECİNİ ETKİLEMEZ'

'ÇÖZÜM SÜRECİNİ ETKİLEMEZ' Genelkurmay Başkanlığı tarafından açıklanan terör örgütü PKK'nın taciz ateşiyle ilgili bir soruya cevap veren Demirtaş, bunun ciddi bir çatışma olarak değerlendirilmemesini istedi. Küçük bir vaka olduğunu belirten Demirtaş, "İnşallah bir daha olmaz. Çözüm sürecini etkileyecek bir olay değil." dedi. 'HAZİRAN'DA ÇEKİLME BİTER' PKK'lıların ülke dışına çekilmesine yönelik bir soruya da Demirtaş, geri çekilmelerin devam ettiğini ifade etti. Geri çekilmenin haziran ayı sonuna kadar tamamlanabileceğini dile getiren Demirtaş, bundan sonraki süreçte demokratik taleplerin görüşülmesi gerektiğini söyledi. Bunların olmaması halinde geri çekilmenin bir anlamı olmayacağını anlatan Demirtaş, İmralı'ya gidecek heyetin ise bu hafta belli olacağını açıkladı.

'ÇÖZÜM SÜRECİNİ ETKİLEMEZ'

'ÇÖZÜM SÜRECİNİ ETKİLEMEZ'

Genelkurmay Başkanlığı tarafından açıklanan PKK'nin taciz ateşiyle ilgili bir soruya cevap veren Demirtaş, bunun ciddi bir çatışma olarak değerlendirilmemesini istedi. Küçük bir vaka olduğunu belirten Demirtaş, "İnşallah bir daha olmaz. Çözüm sürecini etkileyecek bir olay değil." dedi.

'HAZİRAN'DA ÇEKİLME BİTER'
PKK'lilerin ülke dışına çekilmesine yönelik bir soruya da Demirtaş, geri çekilmelerin devam ettiğini ifade etti. Geri çekilmenin haziran ayı sonuna kadar tamamlanabileceğini dile getiren Demirtaş, bundan sonraki süreçte demokratik taleplerin görüşülmesi gerektiğini söyledi. Bunların olmaması halinde geri çekilmenin bir anlamı olmayacağını anlatan Demirtaş, İmralı'ya gidecek heyetin ise bu hafta belli olacağını açıkladı.

Güncelleme Tarihi: 04 Haziran 2013, 14:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER