Destek Daha Fazla

Akil adamlar heyeti İç Anadolu Bölgesi grubunun 6 ilde gerçekleştirdiği toplantının detaylarını, Güncel’e anlatan Yrd. Doç. Dr. Vahap Coşkun, “Sürece destek çok fazla" olduğunu belirterek umutlu olduğunu belirtti.

Destek Daha Fazla
Eleştiren de, karşı çıkanda var. Ama desteğin çok daha fazla olması, bizi sevindirdi ve umutlandırdı’’ dedi.

Çözüm sürecinin en önemli halklarından olan 63 kişilik akil adamlar heyeti çalışmalarını sürdürüyor. Bölge grupları illerde sivil toplum örgüt temsilcileri ve vatandaşlarla bir araya gelip süreci anlatıyor. Zaman zaman tepki ve protestolarla da karşılaşan heyet üyelerine, sürece destek verdiklerini ifade eden insan sayısının çok daha fazla olduğu belirtiliyor. Akil adamlar heyeti İç Anadolu Bölgesi Grubu üyesi Yrd. Doç. Dr. Vahap Coşkun, 6 İl’de gerçekleştirdikleri toplantıda eleştiriden çok sürece desteğin daha fazla olduğunu gözlemlediklerini söyledi.  Heyetin İç Anadolu Bölgesi gurubunda yer alan Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Vahap Coşkun, İç Anadolu bölgesinde şuana kadar 6 il’de gerçekleştirdikleri toplantıların detaylarını Genel Yayın Yönetmenimiz Volkan Eser’e anlattı.

EN BÜYÜK DESTEK KONYA VE AKSARAY’DAN

İç Anadolu bölgesi heyeti olarak şuana kadar Konya, Karaman, Kayseri, Niğde, Nevşehir  ve Aksaray’da toplantı düzenlediklerini vurgulayan Coşkun, sürece en çok destek veren illerin başında Konya ve Aksaray’ın geldiğini söyledi. 

Toplantıların oldukça verimli geçtiğini, kamuoyuna yansıtıldığı gibi protesto ve eleştiri ağırlıklı olmadığını kaydeden Vahap Coşkun, ‘’Toplantılarımızın çok verimli geçtiğini söyleyebilirim. Gittiğimiz illerde düzenlediğimiz toplantılara katılım da oldukça yüksek oldu. Herkesle her şeyi konuştuk. Tabi karşı çıkan ve eleştirenlerde var. Ama bunların sayısı sürece destek verenlerin yanında yok denilecek kadar az. Mesela protesto ve eleştiri görüntüleriyle gündeme gelen Kayseri ve Niğde ziyaretinde sürece çok yoğun bir desteğin olduğunu gördük. 6 il’de en büyük desteğin Konya ve Aksaray’dan görüldüğünü söyleyebilirim. Konya’da tek bir insan protesto etmedi. Niğde, Kayseri ve Nevşehir’de de sürece destek küçümsenmeyecek oranda’’ dedi. 

ŞEHİT AİLELERİ DESTEKLİYOR

Çözüm sürecine destek verenlerin başında şehit ve gazi yakınları olduğunu kaydeden Coşkun, ‘’Şehit ailelerinin çok büyük bir bölümü bizim yüreğimiz yandı başkasının yanmasın diyerek sürece destek verdiklerini ifade ediyorlar. Tabi çekinceleri olanlarda var. Bu işin sonunda Öcalan serbest kalacak mı?, PKK’lılara genel bir af çıkarılacak mı? Soruları da bize yöneltiliyor. Ama çok geniş bir kesim önce barış olsun, akan kan dursun diyor. Mesela Niğde’de bir şehit ailesi bize aynen şunları söyledi; ‘Bu kan dursun artık. Benim ciğerim yandı. Bir başka annenin yanmasın, evladı ölmesin’ dedi. İşte medya bunları bilinçli olarak kamuoyuna yansıtmıyor. Biz İç Anadolu’da beklediğimizden çok daha fazla destekle karşılaştık’’ dedi.

MHP, İP VE TKP’LİLER PROVOKE EDİYOR

Akil adamlar heyetinin düzenlediği toplantıları MHP, İşçi ve TKP’lilerin provoke ettiğini vurgulayan Coşkun, ‘’ Bir toplantı salonunda 500 kişi var. 15-20 kişilik bir grup salona giriyor ve süreci destekleyenleri konuşturtmuyor. Süreci baltalamak ve toplantıların olumsuz haberlerle kamuoyuna aktarılmasını hedefliyorlar. Bunu yapan gruplar az ve belli olan gruplardır. Bazı MHP’liler ile İşçi partililer kol kola girip 500 kişinin destek sesini kısmaya çalışıyorlar. Bazı medya organları da gerçekleri saptırıyor. Bizim protesto nedeniyle terk ettiğimiz yada yarıda bıraktığımız tek bir toplantı yok. Yalan söylüyorlar, kamuoyuna yanlış haber veriyorlar’’

MUTLU VE UMUTLUYUZ

İç Anadolu bölgesinde 6 ilde yapılan toplantılarda çözüm sürecine vatandaşın ilgi ve desteğinin yoğun olması karşısında mutlu olduklarını kaydeden Coşkun, ‘’Açıkçası desteğin daha yüksek olması bizleri de sevindirdi. Genel olarak bir değerlendirme yapacak olursak destek daha fazla. Bu da var olan umudumuzu daha da artırdı. Çalışmalarımız aralıksız olarak devam ediyor. Umarım hayırlı bir işe vesile olacaktır’’ şeklinde konuştu. 

Kaynak: Güneydoğu Güncel Gazetesi/ Şeyhmus Selçuk

Güncelleme Tarihi: 16 Mayıs 2013, 16:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER