Diyarbakır Ziyareti CHP'yi Karıştırdı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun Diyarbakır'a yaptığı seyehat CHP'yi karıştırdı

Diyarbakır Ziyareti CHP'yi Karıştırdı
İzmir-Diyarbakır Buluşması kapsamında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ilçe belediye başkanları, sivil toplum örgütü temsilcilerinin de bulunduğu 190 kişi bu hafta içerisinde Diyarbakır'a çıkarma yaptı. Konuşmalara Kürt sorununun çözümü için başlatılan çözüm süreci damgasını vurmuştu.

Ziyaretler sonrasındaysa Dicle Nehri kıyısındaki restoranda yenen yemekte çalan 'Malanbarkır Halayı' eşliğinde Kocaoğlu ve Baydemir'in halay çekmişti.

'AKP'NİN EKMEĞİNE YAĞ SÜRDÜN'

Bu fotoğraf ve ziyaretin ardından CHP genel merkezi Kocaoğlu'na büyük tepki gösterdi. Genel Merkez'de Kocaoğlu'na "Bu adam ne yapıyor? Resmen AKP'nin ekmeğine yağ sürüyor. İzmir'in Belediye Başkanı'nın ne işi var orada" diyerek şikayet edildi.

İzmir İl yönetimi de ikiye bölünmüş durumda. Yenilikçi kanat bu gezinin önemine değinirken, ulusalcı kanat ise bu gezinin tamamıyla karşında bir tavır almış durumda.

Sonuç olarak Aziz Kocaoğlu'nun Diyarbakır ziyareti CHP'yi ikiye bölmüş durumda. Bundan sonra herkesin kafasında ise Aziz Kocaoğlu'nun Büyükşehir belediye başkanlığı adaylığı için üzerinin çizilip çizilmediği.
Güncelleme Tarihi: 25 Mayıs 2013, 17:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER